На території України очікується помірно тепла погода, переважно без опадів

На території України очікується помірно тепла погода, переважно без опадів

24.12.13 15:52 0 831
Протягом поточного і на початку наступного тижня різких змін погодних умов на території України не передбачається. Станом на у більшості рівнинних областей сніговий покрив майже зійшов. Температурний режим на 1-3 градуси перевищує норму на цей період – розповів під час брифінгу директор Українського гідрометеорологічного центру Державної служби України з надзвичайних ситуацій Микола Кульбіда.

«Переважатиме суха погода, лише в окремі дні може спостерігатися невеликий сніг. У нічні години стовпчики термометрів опускатимуться до -2…-8 °С, у денні буде близькою до 0 °С; на півдні та в центрі становитиме +1…+6 °С. Небезпечні явища, які могли б вплинути на умови життєдіяльності населення, не очікуються», – сказав Микола Кульбіда.

Також він наголосив, що наразі дуже небезпечно виходити на замерзлі водойми, оскільки це лише первинні прояви льодоутворення. До того ж на минулому тижні в окремі дні температура повітря подекуди підвищувалася до +6…+12 °С, що значно сприяло таненню криги.

Щодо погоди на Новий рік, директор Гідрометцентру повідомив: найнижча температура повітря спостерігатиметься у східних та південно-східних областях і становитиме в денні години -1…-5 °С; найтепліше буде на півдні та південному заході: +1…+6 °С; у більшості західних, північних і центральних областей – без істотних опадів, температура буде близькою до 0 °С.

Зі свого боку, заступник начальника Управління начальник відділу Департаменту реагування на надзвичайні ситуації ДСНС України Володимир Демчук повідомив, що протягом минулого тижня на території України виникло 3 надзвичайні ситуації та було зареєстровано 1075 надзвичайних подій. ДСНС України організувала оперативне реагування на ці ситуації та події, в результаті чого було врятовано 50 осіб.

Пожежно-рятувальні підрозділи упродовж минулого тижня ліквідували 967 пожеж, врятувавши на них 42 особи та не допустивши знищення вогнем 352 будівель і 31 одиниці техніки. Піротехнічні підрозділи здійснили 67 виїздів, під час яких вилучили та знищили 429 вибухонебезпечних предметів.

За матеріалами прес-служби Державної служби

України з надзвичайних ситуацій
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Завершився ІІІ тур ...
Наступна новина: В Житомирській області у ...

КОМЕНТАРІ