Тернопілля: Василь Хомінець – «Абсурдність ситуації у тому, що влада перейшла в опозицію до власного народу»

Тернопілля: Василь Хомінець – «Абсурдність ситуації у тому, що влада перейшла в опозицію до власного народу»

24.12.13 10:12 0 771
Про це заявив голова Тернопільської обласної ради на недільному віче, що відбулося на Театральному майдані в обласному центрі 22 грудня.

«Уже впродовж місяця тривають акції протесту українців. Спершу піднялося студентство – вони боролися за право і можливість жити у Європі. Після трагічних подій жорстокого побиття мирних протестувальників беркутівцями, акції перетворилися на протести і проти насилля, знущання над мирним населенням та вседозволеності правоохоронних органів. Тим самим вони ще більше переконали українців у вірності євроінтеграційним процесам. У справді демократичній державі правоохоронці ніколи не підуть проти власного народу. В іншому випадку – їхні керманичі опиняться на задвірках історії, – наголосив під час недільного віче голова Тернопільської обласної ради Василь Хомінець.

– Цей місяць протистояння владі є складним, виснажливим. Та це тільки місяць. Бо, згадаймо, - вояки УПА роками боролися проти окупаційної влади. Остання криївка у Тернополі були знищена енкаведистами у 1959 році – тільки собі уявіть, скільки місяців, днів, годин довелося пережити під страхом смерті нашим героям. Зараз, тут, на Тернопільському майдані, стоять прості мешканці міста. Однак саме вони тепер, зараз, у цю хвилину творять історію, змінити яку ніхто не зможе. Бо їхні друзі,знайомі, діти, онуки стоять там – у Києві. На жаль, так сталося, що саме центральна влада дала поштовх найбільш небезпечному розколу суспільства. З одного боку барикад – народ, а з другого – центральна влада, суди, прокуратура, правоохоронці, які повинні, за Конституцією, захищати українських громадян. Абсурдність ситуації у тому, що влада перейшла в опозицію до власного народу»

Василь Хомінець переконаний – боротьба народу, його віра подолають будь-які загорожі та стіни.

«Ми таки доведемо центральній владі, що мільйони українців є громадою, залякати яку не зможе жоден беркутівець Ми маємо законне право диктувати вимоги, бо саме ми наймали цю владу для реалізації наших прагнень», – наголосив Василь Хомінець.

Очільник обласної ради переконаний – переможе народ, якого «правди сила ніким звойована ще не була»…

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: З початку року волинянам ...

КОМЕНТАРІ