Олег Тягнибок: «Ми не здамо своїх позицій, а будемо далі тиснути на владу і врешті переможемо»

Олег Тягнибок: «Ми не здамо своїх позицій, а будемо далі тиснути на владу і врешті переможемо»

24.12.13 00:01 0 735
Те, що Янукович таки підписав закон про припинення кримінальних переслідувань активістів Майдану, – це заслуга кожного протестувальника. Коли текст документа опублікують – можна впевнено сказати, що перша вимога Майдану виконана, але вона не остання. І це завдяки протестам і тиску громади: ми показали свою стійкість, і тому стоятимемо й далі вимагаючи покарання звірів у погонах, відставки уряду Азарова. Та навряд чи нас влаштує инший уряд, призначений Януковичем, – нам потрібні нові вибори, повне перезавантаження влади. Перші кроки для цього ми зробили, ми їх дотиснемо. Про це 23 грудня 2013 року, виступаючи увечері на Майдані Незалежности в Києві, заявив лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок.

Очільник націоналістів наголосив, що боротьба триває, тому потрібно гуртуватися та нарощувати силу. Саме тому вчора на вічі було створено нову громадську організацію «Майдан».

«Це дуже важливо оскільки членами організації можуть стати, як пересічні українці так само і різні громадські організації та політичні сили. Ця громадська організація має об’єднати усіх українців – людей правди, тих хто бореться за справедливість та иншу – демократичну, цивілізовану державу. Нам потрібно змінити усю систему влади, і недостатньо того, що зміняться таблички на кабінетах – нам потрібна нова якість. І саме ця організація зможе об’єднати усіх, хто стоїть на наших позиціях, і ці люди зможуть самореалізуватися в цій організації. Тому закликаю усіх долучатися до народного об’єднання «Майдан».

Звичайно Банкова намагається й далі робити провокації проти Революції Гідности. Вони ініціюють також створення якихось громадських організацій, але те, що вони організовують, йде на розкол. Тому мусимо зрозуміти тактику Банкової, аби не допустити знищення Майдану. Ще з самого початку влада намагалася реалізувати технологію й почала підтримувати ідею про окремішність політичних сил і громадських організацій. Янукович навіть виступав і аплодував громадськості, яка висловлює протест без політики. Тоді ми розуміли, що це – провокація, спричинена для «випуску протестного пару». Але їм ніколи не вдасться нас розділити, бо ми одне ціле і маємо однакові прагнення. Наше завдання зупинити панування кримінального режиму в країні. Цього досягнемо тільки шляхом зміни системи влади, тому ми і вийшли на протести по всій країні. Потрібні системні реальні, конкретні зміни. Саме тому владу треба переобрати, а вибори мають бути чесними, без фальсифікацій, потрібен закон із протидії корупції, нова реформа судової та правоохоронної систем, потрібні реформи абсолютно у всіх галузях», – зазначив Олег Тягнибок.

Лідер націоналістів також поінформував, що завтра Азаров знову їде до Москви на засідання вищого органу Митного союзу нібито в якості спостерігача.

«Та чи нам потрібен повністю московський вектор розвитку держави, чи нам потрібно знову відновлювати комуністичні принципи, які вже існували в нашій країні. Нам цього не потрібно, бо ми хочемо жити за иншими правилами. Нам не підходить такий розвиток у державі, який був останні роки. Наша боротьба триває – ми тримаємо Майдан, щодня пікетуємо різні адміністративні будівлі та створюємо проблеми цій владі. Завтра також пікетуватимемо незаконне засідання Київради. Ми не здамо своїх позицій, а будемо далі й далі тиснути на владу і врешті переможемо», – заявив Олег Тягнибок.

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ