Угоди з Росією зміцнюють Україну і дають можливість уникнути погіршення соцстандартів для населення - політолог

Угоди з Росією зміцнюють Україну і дають можливість уникнути погіршення соцстандартів для населення - політолог

24.12.13 00:02 0 665
Грудневі угоди України з Росією, зокрема знижка ціни на газ та надання 15 млрд дол. кредиту Києву зміцнюють Україну та її стосунки з Росією, а також дають можливість уникнути погіршення соціальних стандартів для українців, яке могло б настати у разі домовленості про кредит із МВФ. Про це в ефірі каналу БТБ заявив відомий політолог, директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов.

На його думку, угоди вигідні як Україні, так і Росії. «Ми укріплюємо свій тил з Російською Федерацією на різного роду фронтах - на газових, енергетичних, митно-торговельних, фінансових», - сказав він.

«Вони (угоди) дають Україні дуже важливу передишку - економічну, фінансову, бюджетну, валютну», - зазначив політолог і додав, що така передишка на 1,5-2 роки має бути використана для вирішення поточних економічних питань і продовження процесу всебічної модернізації економіки. За його словами, окрім того, купівля Росією українських цінних державних паперів на 15 млрд дол. дає можливості розплатитися з боргами МВФ. «І ми перекриваємо борги МВФ на весь 2014 рік», - зазначив він.

Нова ціна на газ, яка закладена вже в проекті держбюджету-2014, - за його словами, також дає змогу промисловості передихнути після захмарних цін на енергоресурси і отримати можливість до економічного зростання.

Політолог зазначив, що в зв’язку з отриманням коштів від Російської Федерації, для України вже не таким важливим є кредит від МВФ, передумовою якого є істотне підвищення цін на комунальні послуги для населення.

Він також принагідно додав, що, серед іншого, завдяки укладенню угод з Росією поволі спадає і політична напруга в країні.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ