Новини ГУ Міндоходів в Івано-Франківській області

Новини ГУ Міндоходів в Івано-Франківській області

24.12.13 00:06 0 911
За транспортні засоби, які підлягають утилізації сплачується екологічний податок
З 1 вересня 2013 запроваджено сплату екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів. Платниками екологічного податку є суб’єкти господарювання, юридичні особи, що не провадять господарську (підприємницьку) діяльність, бюджетні установи, громадські та інші підприємства, установи та організації, під час провадження діяльності яких здійснюється ввезення, виробництво, придбавання транспортних засобів та кузовів до них, що в подальшому підлягають утилізації.

Відповідно до Податкового кодексу України платниками екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів є особи, які
ввозять на митну територію України транспортні засоби та/або кузови до них; здійснюють виробництво (виготовлення) транспортних засобів на митній території України для їх продажу на внутрішньому ринку України;
придбавають транспортні засоби в осіб, які не є платниками цього податку. Тобто, фактично цей податок буде сплачуватись не при утилізації ТЗ, а при ввезенні, придбанні чи продажу ТЗ, які в подальшому підлягають утилізації.

Детальніше про сплату екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів зазначено у статті 240 Податкового кодексу України розділу VIII «Екологічний податок», до якого внесено зміни Законом України від 04 липня 2013 року N 422-VІI «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо сплати екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів та вдосконалення деяких податкових норм».



Порушення податкового законодавства обійшлося прикарпатському підприємству в мільйон гривень
За матеріалами перевірки одного із суб’єктів господарювання Івано-Франківщини, міндоходівці донарахували 1,06 млн.грн. податку на додану вартість разом із штрафними санкціями.
Перевіркою встановлено, що підприємство займалось виробництвом цементу, азбестоцементу та волокнистого цементу, добуванням та агломерацією торфу. Ухиляючись від сплати податків, посадові особи проводили сумнівні фінансові оборудки, використовуючи фіктивних контрагентів. Зокрема, з окремими постачальниками операції мали безтоварний характер, тобто проводились «на папері».
Посадові особи підприємства погодились з рішенням Державної податкової інспекції та сплатили всю донараховану суму до бюджету.




Міндоходів області: З нового року підприємці матимуть змогу вести книгу обліку доходів і витрат в електронному вигляді
Міністерством доходів і зборів України внесено зміни в правила ведення Книги обліку доходів і витрат, яку ведуть фізичні особи-підприємці, окрім осіб, що вибрали спрощену систему оподаткування, і фізичні особи, що здійснюють незалежну професійну діяльність. З нового року підприємцям надано право самостійного вибору способу ведення Книги - в електронному або паперовому вигляді.
У разі обрання самозайнятою особою ведення Книги в електронній формі необхідно:
- одержати посилені сертифікати відкритих ключів, сформовані акредитованим центром сертифікації ключів, включених в систему представлення податкових документів в електронному вигляді;
- укласти договір про визнання електронних документів з контролюючим органом;
- сформувати заяву на отримання Книги і направити його до контролюючого органу по місцю податкового обліку засобами електронного зв'язку з дотриманням умов щодо реєстрації електронного підпису підзвітних осіб в порядку, визначеному законодавством;
Контролюючий орган по місцю податкового обліку реєструє заяву самозайнятої особи на отримання книги в реєстрі поданих заяв і протягом 3 робочих днів формує і направляє самозайнятій особі повідомлення про реєстрацію Книги з вказівкою номера Книги і дати реєстрації.
Після отримання повідомлення про реєстрацію Книги самозайнята особа здійснює операції по її веденню, відповідно до Порядку, затвердженого наказом Міндоходів № 481 від 16.09.2013. У Книзі в електронному вигляді допускаються виправлення помилок або коректування шляхом доповнення рядка, в якій відображається негативне або позитивне значення.



Двадцятка підприємств, які виплачують зарплату у розмірах, вищих за середньообласний рівень
Головним управлінням Міндоходів в Івано-Франківській області визначено 20 кращих суб’єктів господарювання - юридичних осіб, які виплачують заробітну плату найманим працівникам у розмірах, вищих за середньообласний рівень.

У трудових відносинах з цими підприємствами перебуває 7,7 тис. працівників, а середньомісячний розмір заробітної плати склав 7,5 тис. грн.
Отже, до двадцятки кращих ввійшли:

м. Івано-Франківськ:
-ФІЛІЯ "УПРАВЛІННЯ МАГІСТРАЛЬНИХ ГАЗОПРОВОДІВ "ПРИКАРПАТТРАНСГАЗ" ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА "УКРТРАНСГАЗ"
-УПРАВЛІННЯ НАЦІОНАЛЬНОГО БАНКУ УКРАЇНИ В ІВАНО-ФРАНКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
-ДП "ІВАНО-ФРАНКІВСЬКСТАНДАРТМЕТРОЛОГІЯ"
-ЦЕНТР НОРМАТИВНО- ЕКОНОМІЧНИХ ДОСЛІДЖЕНЬ ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО -ТОВАРИСТВА "УКРНАФТА"
-ДП "КАРПАТСЬКИЙ ЕТЦ"
-НАУКОВО-ДОСЛІДНИЙ І ПРОЕКТНИЙ ІНСТИТУТ ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО
-ТОВАРИСТВА "УКPНAФТА"
м. Калуш
-ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВIДПОВIДАЛЬНIСТЮ "ТАРКЕТТ ВIНIСIН"
-ПП "МЕХАНІК"
-ТЗОВ "КАРПАТСМОЛИ"
-ТЗОВ "КАРПАТСЬКА КЕРАМІКА"
-ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "СИНТЕЛОН УА"
м. Яремче
-ЗАХIДНА ФIЛIЯ ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВIДПОВIДАЛЬНIСТЮ "ЗIРКА БУКОВЕЛЮ"
Богородчанський район
-"УКРНАФТОГАЗІНВЕСТ"
-ФІЛІЯ "УПРАВЛІННЯ МАГІСТРАЛЬНИХ ГАЗОПРОВОДІВ "ПРИКАРПАТТРАНСГАЗ" ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА "УКРТРАНСГАЗ"
Галицький район
-ДТЕК БУРШТИНСЬКА ТЕС
Долинський район
-"УКРСПЕЦТРАНСГАЗ"
-ФІЛІЯ "УПРАВЛІННЯ МАГІСТРАЛЬНИХ ГАЗОПРОВОДІВ "ПРИКАРПАТТРАНСГАЗ" ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА "УКРТРАНСГАЗ
-ДОЛИНСЬКЕ ТАМПОНАЖНЕ УПРАВЛІННЯ ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА "УКРНАФТА"
-НАФТОГАЗОВИДОБУВНЕ УПРАВЛІННЯ "ДОЛИНАНАФТОГАЗ" ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА "УКРНАФТА"
-ДОЛИНСЬКИЙ ГАЗОПЕРЕРОБНИЙ ЗАВОД ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА "УКРНАФТА"
Рожнятівський район
-ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ УКРАЇНСЬКО-РОСІЙСЬКЕ СПІЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО "ПАМІБРО"

Прес-служба ГУ Міндоходів в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Новини ГУ Міндоходів у ...
Наступна новина: Чужих дітей не буває

КОМЕНТАРІ