Юрій Рубан: Заборона в’їзду 36 іноземцям – стратегія влади не звертати увагу на кризу в країні

Юрій Рубан: Заборона в’їзду 36 іноземцям – стратегія влади не звертати увагу на кризу в країні

24.12.13 21:07 0 869
«До сьогоднішнього дня я був переконаний, що народні депутати існують для того, щоб здійснювати законодавчу діяльність, писати закони і контролювати діяльність виконавчої влади. Тому те, що народні обранці відтепер займаються детективною діяльністю, з’ясовують, хто шпигує, проводить підривну діяльність в Україні, і дають команди щодо того, кому забороняти в’їзд, стало для мене новиною», - зазначив представник Громадянської ініціативи «Третя Українська Республіка» Юрій Рубан, коментуючи заяву депутата від Партії регіонів Олега Царьова про заборону в’їзду на територію України 36 іноземним громадянам.
Юрій Рубан здивований тим, що про існування заборони в’їзду ЗМІ дізналися не від Міністерства закордонних справ, не від СБУ, а від депутата Царьова.
«І це не дивлячись на те, що ми приймали купу законів про прозорість, доступність інформації. Така заява регіонала свідчить про політизацію діяльності СБУ та Міністерства закордонних справ. Ці органи підміняються правлячою політичною силою», - вважає представник «Третьої Української Республіки».
Водночас, Юрій Рубан наголосив, що на надзвичайно гостру політичну і економічну кризи влада не звертає уваги.
«Така позиція була озвучена президентом під час прес-конференції. За його словами, на Майдані зібралася не велика маса людей, які не підтримують дії влади, а лише невелика групка, підбурена українською опозицією та різного роду закордонними агентами впливу. І заява Царьова ілюструє цю приємну для вуха влади ідею», - заявив представник «Третьої Української Республіки».
На переконання Юрія Рубана, бурхлива діяльність з приводу впливу іноземних агентів сприяє підтвердженню слів президента про те, що на Майдані немає мільйону людей, що там зібралися не громадяни, які не довіряють чинній владі. На думку влади, Євромайдан – це результат діяльності 36 осіб, які мають таку потугу, що можуть створити політичну кризу в Україні.
«Подібні заяви – це ще одна технологія спрямована на те, щоб не давати відповідь на питання про політичну і економічну кризи. Виною всьому сьогодні є різного роду екстремісти та закордонні агенти. Така стратегія влади, її інформаційна позиція», - підкреслив Юрій Рубан.
Нагадуємо, сьогодні депутат від Партії регіонів Олег Царьов заявив, що МЗС і СБУ задовольнили його запит про заборону в'їзду в Україну 36 осіб, які в рамках консультативної роботи опозиції отримують можливість реалізувати політичні інтереси інших країн.

http://www.3republic.org.ua/ua/news/12206
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ