Суд слухняно виконав вимоги режиму і відмовив Юрію Левченку в перерахунку голосів на 15 дільницях

Суд слухняно виконав вимоги режиму і відмовив Юрію Левченку в перерахунку голосів на 15 дільницях

24.12.13 21:09 0 873
23 грудня 2013 року Окружний адміністративний суд Києва відмовив у задоволенні позовних вимог кандидату в народні депутати України Юрію Левченку щодо скасування постанови виборчої комісії, якою було відхилено скарги кандидата з проханням здійснити повторний підрахунок голосів на 15 виборчих дільницях.

Відмову суд мотивував тим, що членів дільничних виборчих комісій, які підписували акти про виявлені порушення, не можна вважати виборцями Шевченківського району, які мають право, згідно з законом, підписувати акти про виявлення порушень під час підрахунку голосів.

Представник Юрія Левченка в суді Степан Кударенко, коментуючи рішення суду, зазначив: «Посилання суду на те, що члени ДВК, в розумінні виборчого закону, не є виборцями, а значить, не мають права підписувати акт про порушення, не узгоджується зі статтями 2 та 26 закону «Про вибори народних депутатів України», яка встановлює, що до складу звичайної або спеціяльної виборчої дільниці можуть входити виборці, які проживають у межах території України. До того ж, важливою є та обставина, що виборчий закон вказав вичерпний перелік осіб, які мають право бути присутніми під час підрахунку голосів, і цей перелік не передбачає можливість виборця бути присутнім під час підрахунку голосів на виборчій дільниці.

Разом з тим, неприйнятним є посилання суду на той факт, що начебто члени ДВК не зазначили окремої думки в підсумковому протоколі, оскільки суд не залучав та не досліджував такі докази. А тому твердження про «відсутність окремої думки» конкретного члена ДВК в протоколі є надуманими та не підтверджується жодними доказами».



Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Брифінг Олега Тягнибока, ...
Наступна новина: Ігор Уманський: 15 млрд. ...

КОМЕНТАРІ