Вища рада юстиції задовольнила низку скарг на рішення Вищої кваліфікаційної комісії суддів

Вища рада юстиції задовольнила низку скарг на рішення Вищої кваліфікаційної комісії суддів

24.12.13 21:15 0 989
Вища рада юстиції задовольнила низку скарг на рішення Вищої кваліфікаційної комісії суддів. Як повідомив Голова ВРЮ Олександр Лавринович, розгляд відповідних подань суддів відбувся 24 грудня під час засідання Ради.

Так, Вища рада юстиції розглянула скаргу судді Руслана Тимчука на рішення Вищої кваліфікаційної комісії суддів України про відмову у рекомендуванні для обрання на посаду судді Іванівського районного суду Одеської області безстроково. Скарга судді була задоволена. ВРЮ постановила, що відповідне рішення ВККСУ підлягає скасуванню, крім того Вища рада юстиції зобов’язала цей орган прийняти нове рішення. Як зазначалося під час засідання, указаний суддя має хороші показники роботи. Єдиною причиною для відмови у рекомендуванні для обрання на посаду судді безстроково була порушена щодо нього кримінальна справа. Проте суддю було виправдано у судовому порядку, а апеляційна інстанція підтвердила рішення суду першої інстанції.

Також, Вища рада юстиції задовольнила скаргу судді Суворовського районного суду міста Одеси В‘ячеслава Шурупова та зобов‘язала ВККСУ скасувати рішення щодо оголошення судді догани. На думку Вищої кваліфікаційної комісії суддів суддя не вжив заходів для розгляду справи упродовж розумного строку. Проте, як вирішили члени Вищої ради юстиції, ВКККСУ не вірно оцінила обставини розгляду справи. ВРЮ постановила, що відповідне рішення ВККСУ підлягає скасуванню.

Крім того, Вища рада юстиції частково задовольнила скаргу судді Ясинуватського міськрайонного суду Донецької області Олександра Гаврилюка на рішення Вищої кваліфікаційної комісії суддів. ВРЮ постановила не розглядати як дисциплінарне порушення тривалість розгляду суддею справи в нарадчій кімнаті. Разом з тим, рішення ВККСУ щодо винесення догани судді залишено в силі.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вища рада юстиції ...
Наступна новина: Юрій Сиротюк: «Влада ...

КОМЕНТАРІ