Новини ГУ Міндоходів в Чернівецькій області

Новини ГУ Міндоходів в Чернівецькій області

24.12.13 21:24 0 1040
Новий сервіс для формування податкової звітності : «Електронний кабінет»

На веб-порталі Міністерства доходів і зборів розпочав свою роботу новий онлайновий сервіс – Електронний кабінет платника податків.

Відтепер кожний платник має змогу облаштувати своє персональне автоматизоване робоче місце, в якому фіксуватиметься вся інформація про його розрахунки з бюджетом. Працювати в кабінеті можна з будь-якого комп’ютера, підключеного до мережі Інтернет.

Новий сервіс зорієнтований на зручність та допомогу платнику податків у формуванні його податкових звітів та своєчасній сплаті коштів до бюджету.

Так, у своєму Електронному кабінеті платник зможе підготувати, заповнити і надіслати звітність в електронному вигляді та одразу ж отримати квитанцію про її прийняття (або неприйняття). Для зручності податкова звітність подаватиметься одним пакетом, тобто декларація з усіма додатками. На кожен прийнятий пакет документів надсилатиметься одна квитанція про прийняття декларації.

Крім того, можливості сервісу дозволяють платникам переглядати свої дані про стан розрахунків з бюджетом на конкретну дату та прогноз щодо платежів до кінця поточного року. Про граничні терміни подання документів та сплати податків нагадає „Календар платника”, в якому автоматично кольором позначаються подані документи та ті, терміни яких наближаються.

Увійти до Електронного кабінету можна за адресою kpp.minrd.gov.ua або за гіперпосиланням „Електронний кабінет платника податків” на порталі Міндоходів шляхом авторизації за допомогою електронного цифрового підпису. У разі відсутності такого ключа, отримати його можна безкоштовно в пункті реєстрації акредитованого Центру сертифікації електронних ключів Міндоходів у Чернівецькій області : м. Чернівці вул Червоноармійська 200А, І поверх, каб. 110. тел.(0372) 51-43-79.

З детальною інструкцією щодо роботи Електронного кабінету можна ознайомитися на його головній сторінці, в якій покроково розписані етапи роботи з системою.

Крім того, отримати консультацію щодо функціонування сервісу можна за тел. (044) 323-01-11, 067-555-01-11, 066-555-01-11.



Митники Буковини викрили 1815 випадків порушення митних правил

Оперативними співробітниками Чернівецької митниці Міндоходів за 11 місяців нинішнього року запроваджено 1815 справ про порушення митних правил на суму 9,4 млн. грн. За цей же період на розгляд до суду передано 1568 справ про порушення митних правил. У 99,2 відсотках розглянутих справ застосовано конфіскацію предметів правопорушень.

Митницею за січень-листопад 2013 розглянуто 165 справ про порушення митних правил та накладено стягнень у вигляді штрафів на суму майже 1 млн. грн. Серед предметів, що вилучалися найбільшу частку складають -43,8 % тютюнові вироби, 37,2 % - психотропні речовини .

За цей же період до правоохоронних органів Чернівецької області: направлено 11 повідомлень про протиправні діяння, що містять ознаки злочину




Особливості сплати підприємствами авансових внесків у разі зміни системи оподаткування

Якщо платник податку на прибуток, що сплачує авансові внески, переходить на спрощену систему оподаткування всередині звітного року, він звільняється від сплати авансових внесків починаючи з першого місяця кварталу, у якому він переходить на спрощену систему оподаткування.

При цьому такий платник у встановлені терміни подає податкову декларацію з податку на прибуток за звітний квартал, що передує кварталу, з якого він переходить на спрощену систему оподаткування. Тобто, якщо платник перейшов на спрощену систему оподаткування у ІІІ кварталі, то звітна декларація подається протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу. У такій декларації платник зменшує суму податкових зобов’язань на суму сплачених у звітному періоді авансових внесків.

Особливості сплати підприємствами авансових внесків у разі зміни системи оподаткування, а також інші актуальні питання висвітлені в Узагальнюючій податковій консультації з окремих питань щодо сплати щомісячних авансових внесків з податку на прибуток, затвердженій наказом Міндоходів України від 22 листопада 2013 року № 698.




Ставки акцизного податку у 2014 році

З 1 січня 2014 року підвищуються ставки акцизного податку на спиртові дистиляти та спиртні напої, одержані шляхом перегонки виноградного вина або вичавок винограду (коди згідно УКТ ЗЕД 2208 20 12 00, 2208 20 62 00) з 29 гривень до 32 гривень за 1 літр 100-відсоткового спирту.

Також збільшуються ставки акцизного податку на тютюнові вироби згідно з УКТ ЗЕД 2402 20 90 10 „Сигарети без фільтра, цигарки” до 77,50 грн. за 1 тис. шт., за кодом товару УКТ ЗЕД 2402 20 90 20 „Сигарети з фільтром” - 173,20 грн. за 1 тис. шт.

Мінімальне акцизне податкове зобов’язання становитиме 101,60 грн. за 1 тис. шт. сигарет без фільтра, цигарок та 231,70 грн. за 1 тис. шт. сигарет з фільтром. Відсоткова акцизна ставка залишається без змін – 12%.

Дана норма передбачена пунктом 6 підрозділу 5 розділу XX Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року №2755-VI зі змінами та доповненнями.




«Подарункові» пільги зі сплати ПДВ

Щороку з 15 листопада поточного року до 15 січня наступного року діє низка «подарункових» пільг. А саме, звільняються від оподаткування податком на додану вартість операції з продажу виробничими та торговими підприємствами дитячих святкових подарунків, а також квитки на новорічні – різдвяні заходи для дітей.

Важливо пам’ятати, ПДВ – пільга працює лише тоді, якщо подарунки/квитки придбаваються за рахунок коштів: Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, профспілкових комітетів підприємств та організацій, інших неприбуткових організацій.

Скористатися пільгою зможуть будь-які платники ПДВ – (виробники) і продавці – юридичні особи (підприємства), у тому числі зареєстровані платниками ПДВ на спрощеній системі оподаткування. Виняток – приватні підприємці – вони не мають права на «подарункову» ПДВ-пільгу.

Довідково: відповідно до ст.4 Закону від 30.11.2000 р. № 2117-III дитячі святкові подарунки – виключно набори товарів, що містять тільки кондитерські вироби й іграшки вітчизняного виробництва та фрукти. І вартість таких дитячих подарунків не повинна перевищувати 91,76 грн. (8 відс. прожиткового мінімуму для працездатної особи, установленої на 1 січня звітного року 1147 грн., 8 відс.). Якщо вартість подарунка виявилася більшою, то ПДВ – пільга не працює.

Користуючись «подарунковою» ПДВ – пільгою, не забувайте і про «пільгову» звітність. Звіт про суми податкових пільг заповнюється згідно п. 3 Порядку, затверджено постановою КМУ від 27.12.2010 р.№ 1233.




На Буковині понад 3,2 тис. касових апаратів формують звітність в режимі „он-лайн”

Начальник управління податкового та митного аудиту Головного управління Міндоходів у Чернівецькій області Микола Загарюк повідомив, що в області інформацію про виторги до системи зберігання і збору даних від РРО у електронному вигляді до Міндоходів передають майже 94 відсотки власників касової техніки

Оскільки до завершення «електронізації», яка розпочалася з січня поточного року, залишилося лише десять днів то платникам, які зволікали протягом року, необхідно цей час використати і модернізуватися, адже вже з 1 січня 2014 року за відсутність електронної стрічки будуть застосовуватися штрафні санкції.

Після запровадження електронно-контрольної стрічки в регіоні за 11 місяців нинішнього року загальна сума продажу за готівкові кошти, зареєстрована через реєстратори розрахункових операцій, складає 4497,4 млн.грн., що перевищує минулорічні показники 55 на млн.грн.



Чернівецькі митники припинили чергову спробу переміщення через кордон раритетних речей

Попри добре налагоджену систему протидії контрабанді та порушенням митних правил, «поціновувачі прекрасного» не припиняють спроби перевезення раритетів через митний кордон України. Ось і цього разу співробітниками митного поста «Вадул-Сірет» Чернівецької митниці Міндоходів під час здійснення митного контролю транспортного засобу, в якому слідували громадяни Росії, виявлено не задекларовані та не пред‘явлені до митного контролю дві монети «Один полтинник» 1925 року, «Рубль» 1899 року та книга «Сочинение Н.В.Гоголя» 1909 року видавництва.

Враховуючи висновок мистецтвознавця про те, що дані речі підпадають під дію Закону України «Про вивезення, ввезення та повернення культурних цінностей», дії громадянина Росії, 1971 р.н, містять ознаки порушення митних правил, передбачених ст.472 Митного кодексу України. На підставі ст.511 МКУ відповідно до протоколу про порушення митних правил виявлені предмети старовини тимчасово вилучені.


Прес-служба Головного управління
Міндоходів у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Новини ГУ Міндоходів в ...

КОМЕНТАРІ