Новини ГУ Міндоходів в Івано-Франківській області

Новини ГУ Міндоходів в Івано-Франківській області

24.12.13 21:25 0 1179
Міністерству доходів і зборів України виповнився 1 рік

Рік тому указом Президента України на основі податкової і митної служб було створене Міністерство доходів і зборів України, на яке покладені завдання із адміністрування податків і зборів, митних платежів та єдиного соціального внеску. Про переваги, які отримав бізнес і громадяни від об’єднання двох служб, а також про результати роботи Міністерства за рік існування, розповів під час прес-конференції для центральних та регіональних ЗМІ Міністр доходів і зборів України Олександр Клименко. В режимі відео-селектору участь у заході взяли представники найбільших засобів масової інформації Івано-Франківщини, а також керівники територіальних органів Міндоходів в Івано-Франківській області.
«Я вважаю, що найбільш об’єктивною оцінкою роботи Міністерства є думка наших клієнтів – громадян і бізнесу. І я безперечно пишаюся тим фактом, що майже 60% платників позитивно оцінюють об'єднання двох служб у Міністерство. Більше того, частка позитивних оцінок від суб'єктів ЗЕД, що користуються митними послугами, зросла з 44% до 60%. Вважаю, що такі результати говорять про те, що реформа себе виправдала», - підкреслив Міністр, коментуючи результати презентованого компанією Research&Branding Group дослідження думок бізнесу щодо діяльності Міністерства.
Під час зустрічі Олександр Клименко окреслив ті інновації, які були втілені у життя в перший рік роботи Міністерства, у відповідності до очікувань громадян, бізнесу і держави.
Зокрема, це підвищення якості податкового і митного сервісу, спрощення податкової звітності, масштабна електронізація послуг, автоматизація процедур, і, як результат, зменшення часу на виконання бізнесом податкових зобов’язань і проходження митних процедур. За словами Міністра, платники податків у цьому році витрачали на виконання своїх податкових зобов’язань на 100 годин менше, ніж минулого року. Час огляду вантажів на митниці в середньому скоротився до 1,5 години.
«Як ми і обіцяли, 2013 рік пройшов під знаком масштабного впровадження електронних сервісів. Ми завершуємо цей рік запуском в експлуатацію електронного кабінету платника, який не тільки дозволить подавати звітність онлайн, а й надасть користувачам можливість дистанційно перевірити розрахунки з бюджетом, нагадає, коли і які податки необхідно сплатити», - наголосив Міністр.
Окрім того, серед цьогорічних досягнень Міністерства – початок адміністрування єдиного соціального внеску. Було проведено усю необхідну організаційну та технічну підготовку для того, щоб цей процес пройшов максимально комфортно для платників. Як результат, більше 1,5 млн. звітів були подані вчасно, збір збільшився в середньому на 5% порівняно з минулим роком. За два місяці кількість платників ЄСВ, що звітують онлайн, зросла з 38% до 60%.
Олександр Клименко запевнив, що Міністерство планує і надалі спрощувати звітність з єдиного внеску, розглядаються варіанти зниження навантаження на фонд оплати праці. Окрім цього, колектив відомства продовжує працювати над такими питаннями, як пошук варіантів скорочення та оптимізації структури податків за рахунок відмови від неефективних, подальша мінімізація втручання у діяльність сумлінного бізнесу, спрощення митних процедур для суб’єктів ЗЕД тощо.
За словами Міністра, не менші вигоди від створення Міністерства отримала і держава. Завдяки підвищенню ефективності боротьби з неофіційною економічною діяльністю, об’єднанню податкового і митного аудиту, посиленню аналітичної функції у роботі оперативних і слідчих підрозділів протягом 2013 року органами доходів і зборів забезпечено адекватність темпів зростання платежів макроекономічним показникам.
При цьому одним з найважливіших підсумків роботи Міністерства, за оцінкою Олександра Клименка, стало налагодження системного діалогу з громадянами та бізнесом, що дозволяє Міністерству виявляти актуальні питання, які хвилюють платників, і адекватно на них реагувати.
«Наприклад, нещодавно на зустрічі з підприємцями було підняте питання щодо подовження мораторію на перевірки малого та середнього бізнесу. Ми побачили, що це необхідно бізнесу, і прийняли рішення подовжити його і на наступний рік. Дотримання мораторію на регіональному рівні буде під моїм особистим контролем», - запевнив Міністр.
Важливість налагодження діалогу і підвищення рівня довіри між платниками і Міністерством позитивно оцінили також експерти та представники ЗМІ, що були присутні на зустрічі.
Нагадаємо, що Указом Президента України від 24.12.2012 №726/2012 утворено Міністерство доходів і зборів України шляхом реорганізації Державної податкової служби України та Державної митної служби України, поклавши на Міністерство, що утворюється, функцію з адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.



Начальник ГУ Міндохоходів в області Віктор Рахміль проведе веб-конференцію

30 грудня 2013 з 12-00 год. до 13-00 год. Головне управління Міндоходів в області спільно з інформаційним інтернет - порталом 0342.ua проведе web – конференцію, присвячену результатам роботи відомства за рік існування. В режимі on-line на запитання платників відповідатиме начальник ГУ Міндоходів в області Віктор Рахміль.
Усі бажаючі мають можливість залишити запитання заздалегідь за посиланням http://newsminrd.0342.ua/page/zapitannja-vidpovidi, або безпосередньо під час проведення заходу.
Нагадаємо, що Указом Президента України від 24.12.2012 №726/2012 утворено Міністерство доходів і зборів України шляхом реорганізації Державної податкової служби України та Державної митної служби України, поклавши на Міністерство, що утворюється, функцію з адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.



Валентин Семенов: Кількість імпортованих автомобілів збільшується

З часу запровадження екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів (1 вересня п.р.) суб’єкти господарювання, які імпортували транспортні засоби через митну територію області, сплатили до держбюджету близько 11,5 млн.грн вказаного платежу. За неповних чотири місяці працівники митниці оформили 586 транспортних засобів, які обкладалися утилізаційним збором при імпорті. Про це повідомив начальник Івано-Франківської митниці Міндоходів Валентин Семенов.
За словами посадовця, якщо у вересні спостерігалося певне зниження імпорту автівок (40 одиниць), то вже у листопаді та грудні ці показники суттєво зросли – до 221 та 225 відповідно.
Нагадуємо, з 1 вересня 2013 року набрали чинності зміни до Податкового кодексу України, внесені Законом України від 04.07.2013 №422-VII „Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо сплати екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів та вдосконалення деяких податкових норм”.



Умови та документи, необхідні для звільнення від сплати туристичного збору

Податковим кодексом визначено, що платниками збору не можуть бути особи, які постійно проживають, у тому числі на умовах договорів найму, у селі, селищі або місті, радами яких встановлено такий збір; особи, які прибули у відрядження; інваліди, діти-інваліди та особи, що супроводжують інвалідів I групи або дітей-інвалідів (не більше одного супроводжуючого).Не сплачують також туристичний збір ветерани війни; учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС; особи, які прибули за путівками (курсівками) на лікування, оздоровлення, реабілітацію до лікувальних закладів; діти віком до 18 років; дитячі лікувальні заклади.
Постійне місце проживання може бути підтверджене паспортом громадянина України або паспортним документом, що підтверджує громадянство, посвідчує особу пред’явника, дає право на в’їзд або виїзд з держави і визнаний Україною. Проживання на умовах договору найму може бути підтверджене договором найму (оренди) житла. Перебування особи у відрядженні підтверджується наказом або розпорядженням підприємства про направлення працівника у відрядження. Особи, які належать до категорії інвалідів, дітей-інвалідів, підтверджують свій статус відповідним посвідченням, а особи, що супроводжують інвалідів I групи або дітей-інвалідів (не більше одного супроводжуючого), - документом, що засвідчує таку особу. Особи, які належать до ветеранів війни, учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС підтверджують свій статус відповідними посвідченнями. Наявність путівки або курсівки в санаторії та пансіонати та свідоцтво про народження дітей віком до 18 років є підставою для надання пільги по сплаті збору.
Тобто, з метою підтвердження правомірності надання пільги податковий агент повинен мати копії відповідних документів, що підтверджують належність особи до пільгової категорії. Особи, які не надали відповідних документів, що засвідчують їх належність до пільгової категорії, є платниками збору.
Про це зазначено у статті 268 р. ХІІ Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року №2755-VI із змінами та доповненнями, а також в інших відповідних документах, що підтверджують статус особи.

Прес-служба ГУ Міндоходів в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Новини ГУ Міндоходів в ...
Наступна новина: Олександр Клименко: ...

КОМЕНТАРІ