Небайдужих просять допомогти 13-річному Юрію: необхідна пересадка кісткового мозку

Небайдужих просять допомогти 13-річному Юрію: необхідна пересадка кісткового мозку

25.12.13 11:44 0 758
Усіх небайдужих закликають допомогти 13-річному Юрію Лядову, у якого після лікування хіміотерапією виявили нову форму раку крові.

Як повідомили IA ZIK батьки хлопчика – Ігор та Марія Лядові, рак крові у дитини виявили в листопаді 2011 року. У березні 2013 року він закінчив стаціонарне лікування і амбулаторно продовжував лікування хіміотерапією.

«Син мріяв про зустріч з друзями, однокласниками, вчителями і, як ніколи, чекав першого вересня, щоб знову сісти за шкільну парту і поринути у радість дитинства. Здавалось, хвороба відступила і можна видихнути із полегшенням та повернутись до звичного життя, хоч за два роки стаціонарного лікування Юрчик вже й забув яке воно. На жаль, мрії не збулись. З серпня різко погіршилися показники крові, аналіз пункції і висновок лікарів – новий діагноз: гостра мієлоїдна лейкемія (нова форма раку крові)», – йдеться в повідомленні.

Наступним кроком лікування є пересадка кісткового мозку.

«Оскільки Юрчик єдина дитина, то пересадка кісткового мозку від нерідного донора в Україні не проводиться. Таку операцію відповідно до закону повинне оплатити Міністерство охорони здоров’я, яке до кінця року відмовилося ставити на чергу, а з нового року – лише після ухвали річного бюджету (звісно лише по телефону, а не офіційною відповіддю). Таким чином дитина стала заручником обставин, без підтримки держави, – повідомляють родичі хворої дитини. – Живучи в європейській країні, такі діти отримують повноцінне лікування, а батьки не божеволіють від думки, де взяти шалені кошти і врятувати своє дитя».

«Ми з чоловіком – люди старшого віку, нам за 50 років, тож наш син – єдина радість і сенс життя. Із сльозами на очах просимо допомоги, адже сума в 245 000 євро, яку виставила клініка Вільнюса, є непосильною для 99% населення України і для нас у тому числі, – зазначають батьки Юрія. – Частину коштів зібрано за допомогою небайдужих людей – близько 40 тис. євро».

У повідомленні сказано, що дитину попереду чекає ще один блок хімії і тоді необхідно провести пересадку. Єдиний шанс для збереження життя – це пересадка кісткового мозку, яку можна провести лише за кордоном.

«Для Юри – це вже третій Миколай, Новий рік, Різдво, проведені в лікарняній палаті... Ми чекаємо підтримки небайдужих людей. Нехай Ваш невеликий внесок зробить велику справу – врятує життя Юрчику», – закликають усіх небайдужих батьки.

Банківські реквізити Для інших банків

№ картки Приватбанку № рахунку

5168757208658924 29244825509100 МФО 305299

ЄДРПОУ: 14360570

Телефон батька Лядова Ігоря Юрієвича: +38 067 597 50 20

Телефон мами Лядової Марії Миколаївни: +38 0673375343

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ