«Історія з грифом «Секретно» Володимира В’ятровича стала книгою року

«Історія з грифом «Секретно» Володимира В’ятровича стала книгою року

25.12.13 13:48 0 865
Історії людей, які повстали проти режиму – книга Володимира В’ятровича «Історія з грифом «Секретно». Українське ХХ століття» – серед переможців всеукраїнського рейтингу «Книжка року-2013».

Про це повідомляє прес-центр Центру досліджень визвольного руху.

Як зазначається, книга перемогла у категорії науково-популярні видання номінації «Минувшина». «Книга стала першою серед історичної науково-популярної літератури завдяки двом чинникам: теперішній українській владі, яка продовжує зберігати секрети неіснуючої держави і тим самим лише підігріває інтерес до радянського минулого, та тим людям, що є героями цієї книги, – людям, які здатні були підніматися на боротьбу проти режиму навіть у найнесприятливіших умовах, – розповідає автор, історик Володимир В’ятрович, який розсекречував раніше таємні документи радянських спецслужб.

Володимир В’ятрович, який також є активним учасником Євромайдану, додає: «В нинішніх умовах, коли триває протистояння між владою та суспільством, історії з моєї книги є не лише цікавими, а й повчальними».

Ця книга – розсекречена історія України минулого століття. Вона є результатом чотирирічного дослідження архівних таємниць української історії ХХ століття, що зберігалися у сховищах КДБ. Свого часу життя кожного з героїв книги опинилося під грифом «Секретно» стараннями, здавалося б, нездоланної спецслужби. на основі розсекречених документів розповідає про минуле України 1918–1991 років.

Готуючи проект, Володимир В’ятрович у 2010–2013 роках видав дві книжки із серії про минуле України на основі таємних архівів КДБ. За першу книгу автор отримав премію імені Василя Стуса, а тижневик «Коментарі» назвав працю бестселером листопада 2011 року. У 2012 році «Історія з грифом «Секретно» увійшла до десятки найпопулярніших книжок у мережі книгарень «Є», короткого списку рейтингу «Книжка року», а також отримала відзнаку Національної спілки письменників.

Зазначимо, «Книжка року» – рейтинг книжок, який проводить Центр рейтингових досліджень «Еліт-Профі» як благодійну акцію для просування українського книговидання. Конкурс проводиться з 1999 року.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ