Роботу практичних психологів у Чернівцях визнано ефективною

Роботу практичних психологів у Чернівцях визнано ефективною

25.12.13 08:08 0 710
На черговому засіданні виконавчого комітету Чернівецької міської ради 24 грудня, було обговорено інформацію начальника управління освіти міської ради Валентини Малишевської щодо ефективності роботи практичних психологів і соціальних педагогів управління освіти міської ради у навчально-виховному процесі загальноосвітніх навчальних закладів Чернівців.

Роботу було спрямовано на виконання рішення виконавчого комітету міської ради від 11.12.2012 №775/24 з реалізації законодавства про освіту, положень про психологічну службу системи освіти України, про психологічний кабінет дошкільних, загальноосвітніх та інших навчальних закладів системи освіти і забезпечується цілеспрямована робота щодо розвитку мережі психологічної служби, підвищення ефективності педагогічного процесу, захисту психічного здоров’я і соціального благополуччя усіх його учасників.

Виконавчий комітет Чернівецької міської ради вирішив зняти з контролю рішення від 11.12.2012 р. №775/24 «Про ефективність роботи практичних психологів і соціальних педагогів управління освіти міської ради у навчально-виховному процесі загальноосвітніх навчальних закладів міста Чернівців», як таке, що виконано.

Стан кадрової мережі психологічної служби підтримується на стабільно високому рівні. На початок 2013 – 2014 н. р. середня забезпеченість посадами практичних психологів становить 90,2 %. Середній стаж фахівця психологічної служби системи освіти міста становить 3,5 роки.

Згідно навчальних планів загальноосвітніх закладів на 2013-2014н.р. адміністраціями 17 освітніх установ міста (що становить 35,41 % від загальної кількості) у 50 класах впроваджено психологічні спецкурсі та факультативи, які викладають фахівці психологічної служби.

Формування в учнів навичок здорового способу життя залишається пріоритетним напрямом діяльності фахівців психологічної служби. Практичні психологи і соціальні педагоги закладів освіти окрім викладання спецкурсів та факультативів з даної тематики, використовують у роботі з учнями нові інтерактивні форми роботи.

Сектор інформації та зв’язків з громадськістю

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ