Усі проекти Волині з модернізації первинної ланки медицини схвалено Світовим банком

Усі проекти Волині з модернізації первинної ланки медицини схвалено Світовим банком

25.12.13 16:14 0 738
Волинська область перша із шести регіонів України, котрій Світовий банк затвердив план дій щодо модернізації первинної ланки медицини. Про це повідомив голова облдержадміністрації Борис Клімчук під час наради з розпорядниками бюджетних коштів та головами райдержадміністрацій.

«План дій на освоєння 30 млн доларів затверджений банкірами, тому приходить пора чіткого і конкретного планування. Щоб ефективно спрацювати – треба правильно спланувати», - сказав Борис Клімчук.

«Мати справу з державними фінансами непросто, а мати справу з фінансами Світового банку ще складніше. Ці гроші обслуговуються державним казначейством України. Спосіб освоєння - такий самий, як державних коштів. Але звітності – ще більше. Треба здавати об’єкти під ключ за світовими стандартами», - продовжив він.

Начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Ігор Ващенюк розповів, що гроші Світового банку надаються як безвідсотковий кредит на визначений період. Якщо держава не виконує своїх зобов’язань, з того ж дня починають сплачувати відсотки за кредитом та тіло кредиту. В найгіршому випадку банкіри можуть припинити фінансування та вимагати повернення усіх коштів. Тому він звернувся до голів РДА віднестись до планування об’єктів дуже серйозно.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ