Економічно обґрунтована ціна на крихту торфобрикетів і напівбрикетів ДП «Волиньторф» – 119 грн за тонну

Економічно обґрунтована ціна на крихту торфобрикетів і напівбрикетів ДП «Волиньторф» – 119 грн за тонну

25.12.13 14:45 0 896
Заступника голови облдержадміністрації Едуарда Стоєва провів нараду, на якій обговорили проект розпорядження голови облдержадміністрації “Про запровадження державного регулювання цін на продукцію ДП «Волиньторф».

Необхідність цього була зумовлена різким зростанням оптово-відпускних цін на крихту торфобрикетів і напівбрикетів ДП «Волиньторф» упродовж І півріччя 2013 року з 45 грн до 315 грн за тонну для бюджетних закладів.

З огляду на це, голова облдержадміністрації Борис Клімчук дав доручення обласному відділенню Антимонопольного комітету України, державній фінансовій інспекції в області здійснити перевірку обґрунтованості підвищення ДП “Волиньторф” цін на продукцію та перевірити фінансово-господарську діяльність. За їх результатами виявлено порушення законодавства про захист економічної конкуренції при формуванні оптово-відпускних цін на крихту торфобрикетів і напівбрикетів. На ДП “Волиньторф” накладено штраф. На виконання рекомендацій Антимонопольного комітету, підприємство з 24 жовтня ц.р. знизило оптово-відпускну ціну на крихту брикетів та напівбрикетів до 119 грн за тонну.

За підсумками наради доопрацьований проект розпорядження щодо недопущення у майбутньому підвищення вартості продукції ДП «Волиньторф» надішлють на погодження Державній службі України з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Міндоходів Закарпаття ...

КОМЕНТАРІ