Цьогоріч оновили близько півсотні волинських медичних закладів різного рівня

Цьогоріч оновили близько півсотні волинських медичних закладів різного рівня

25.12.13 12:29 0 1211
Цьогоріч оновили близько півсотні волинських медичних закладів різного рівня. ж за участю голови облдержадміністрації Бориса Клімчука відбулося відкриття у Нововолинську першої амбулаторії загальної практики сімейної медицини, яка обслуговуватиме 10 тисяч мешканців трьох мікрорайонів міста.

У будівництво медичного закладу інвестовано 200 тис. грн з місцевого та обласного бюджетів.

Як розповів головний лікар Нововолинської центральної міської лікарні Віктор Мороз, в амбулаторії працюватимуть п’ять сімейних лікарів та два педіатри. У планах - відкриття маніпуляційної та кабінету ЕКГ. «На це – перша амбулаторія в шахтарському місті. Навантаження на одного сімейного лікаря становитиме 1600 громадян. На базі амбулаторії відпрацюємо оптимальну модель функціонування первинки», - сказав Віктор Мороз.

Голова облдержадміністрації Борис Клімчук привітав громаду з відкриттям амбулаторії та зазначив, що в регіоні й надалі триває оптимізація медичних закладів.

« зроблена велика справа. У цьому приміщенні є все необхідне для надання першої кваліфікованої допомоги. Створення мережі лікарських амбулаторій з сімейними лікарями, денними стаціонарами та швидкою допомогою, особливо в сільській місцевості - у пріоритеті державної політики. Адже, як свідчить досвід, розвиток саме первинки і сімейної медицини – найефективніший, бо значно наближає лікаря до пацієнта».

Борис Клімчук також поінформував громаду, що усі проекти з модернізації первинної ланки медицини, що втілюється в області у рамках проекту Світового банку, затверджені. На ці цілі Волинь загалом отримає 30 мільйонів доларів США.

Довідково: у 2013 році продовжувалася робота з модернізації медичних закладів Волинської області. Так, утворено обласний Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у складі якого - 41 підрозділ екстреної (швидкої) медичної допомоги: 18 відділень та 23 пункти базування бригад екстреної (швидкої) медичної допомоги.

Здійснено реконструкцію відділення радіонуклідної діагностики обласного онкологічного диспансеру з добудовою приміщення комп’ютерного томографа. Там ж повністю оновили зовнішні мережі електропостачання, а також провели капремонт гінекологічного відділення.

Капремонти відбулися у хірургічному корпусі та загалом будівель обласної інфекційної лікарні.

У Володимир-Волинській ЦРЛ проведено поточні ремонти: операційної пологового будинку, маніпуляційної терапевтичного відділення та відділення профоглядів.

В Іваничівскому районі ремонтні роботи тривали в Грядівській АЗПСМ (ремонт водогону), Луковичівській СЛА (заміна вікон), а також оновлення приміщень відбулося у ФАПах Заставного, Завидіва, Милятина, Радовичів, Бортніва, Лежниці, Бужанки, Переславичів та новоствореній Іваничівській АЗПСМ. Зроблені косметичні ремонти в Іваничівській ЦРЛ.

У Камінь-Каширській ЦРЛ відремонтовано відділення переливання крові, денний стаціонар, поліклініку та харчоблок. Зроблено капремонт туберкульозної лікарні с. Хотешів.

На Ківерцівщині тривали ремонти ФАПів із заміною опалювальних систем: у селах Котів, Ставок, Сокиричі, Муравище, Грем’яче, Скреготівка та Пальче.

Відбулася модернізація і в райлікарні смт. Локачі.

Здійснено капремонт у Ковельському МТМО, що на базі центральної райлікарні: оновлено відділення анестезіології, фізіотерапевтичного (приміщення під соляну кімнату) та відділення переливання крові. Окрім того, поточні ремонти відбулися в пологовому будинку, дитячій міській лікарні, шкірно-венерологічному диспансері, стоматполіклініці.

У Голобській райлікарні відремонтовано кабінет поліклінічного невропатолога, статистів, харчоблок та котельню.

За залучені кошти проведено реконструкцію ФАПів у селах Битень, Мирин, Р.Миринська,Дроздні, Сільце, Ломачанка (пічне опалення); Кричевичі, Ломачанка, Озірне, Старий Мосир, Свидники, Гулівка (заміна вікон і дверей); Грив'ятки, Красноволя, Ломачанка, Мельниця, Озірне, Байківці, Ситовичі (утеплення стін та стелі сіл); Тойкут, Н.Мосир, Старий Мосир (ремонт веранд); Сільце, Брюховичі, Білашів (заміна покрівлі).

У Луцькій ЦРЛ здійснено ремонти поліклініки, хірургічного відділення та покрівлі. Реконструйовано адміністративний корпус Торчинської АЗПСМ. Здійснено поточні ремонти у Рокинській та Підгаєцькій АЗПСМ.

У Любешівській ЦРЛ проведено поточні ремонти пральні, адміністративного приміщення, бухгалтерії, терапевтичного та хірургічного відділень, операційного блоку та харчоблоку.

У Маневицькій ЦРЛ завершено розпочатий у 2012-му капремонт захисної споруди цивільного захисту. У лікувальній установі відремонтовано котельню з встановленням сучасного котла. У ЦРЛ у зубопротезній поліклініці замінено вікна та двері. Нині ведуться роботи з енергозбереження. Завершено розпочатий торік ремонт ФАПу села Новосілки.

У Рожищенській ЦРЛ здійснено капремонт системи водопостачання, оновлено покрівлю медзакладу, замінено котел та тепломережу, відремонтовані маніпуляційні акушерсько – гінекологічного відділення.

У Ратнівській ЦРЛ реконструювали зовнішні теплові мережі, здійснили укріплення стін головного корпусу, оновили водопостачання та покрівлі неврологічного корпусу.

На Старовиживіщині здійснили ремонт приймального, терапевтичного, неврологічного відділень, палати інвалідів та приміщення швидкої допомоги, ординаторські кімнати райлікарні.

У Нововолинській ЦРЛ відремонтовано лабораторії, замінено підлогу дитячого відділення, покрівлю ліфтової хірургічного корпусу, встановлено металопластикові вікна.

Також здійснено капремонти психоневрологічного інтернату в с. Руда Любомльського району, Луцького геріатричного пансіонату, спального корпусу №5 обласного санаторію «Лісова пісня» у с. Гаївка Шацького району.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ