Відтепер лучани та гості міста зможуть подорожувати віртуальним Луцьком

Відтепер лучани та гості міста зможуть подорожувати віртуальним Луцьком

25.12.13 11:21 0 815
24 грудня, за участю Луцького міського голови Миколи Романюка, його заступника Тараса Яковлева та секретаря міської ради Григорія Пустовіта відбулась презентація 3Д-туру «Віртуальний Луцьк».

На захід завітали представники готельно-ресторанного бізнесу, краєзнавці, представники вищих навчальних закладів міста, бібліотек та зацікавлена громадськість міста.

Унікальний та інноваційний проект для Луцька було реалізовано управлінням туризму та промоції міста Луцької міської ради і студією «3D tour.ua» (м. Київ). За словами начальника профільного управління Наталії Бунди, наше місто є першим, яке розробило віртуальну екскурсію й створення якої ініціювала Луцька міська рада. «Це ще один впевнений крок у розвиток туристичної галузі міста Луцька. Ми постійно шукаємо та реалізовуємо новітні ідеї та інноваційні підходи, намагаємось робити так, щоб про наше місто дізналося якомога більше людей, показати всі його красоти. Цей проект підтверджує те, що ми любимо наше місто та хочемо його розвивати», - зазначила вона.

Міський голова Микола Романюк подякував усім за реалізацію проекту й зазначив, що створення 3Д-туру «Віртуальний Луцьк» підкреслює розвиток туристичної галузі нашого міста. «Безперечно, що екскурсія буде доповнюватися. Нещодавно у нашому місті відкрився оновлений Художній музей, у планах - доповнити цим туристичним об’єктом проект, - зауважив він. «Хай ця презентація стане початком подальших спільних робіт, аби наше місто було комфортним для проживання та цікавим для гостей. Основу ми заклали – далі має працювати бізнес, представники якого пропонуватимуть послуги», - підсумував Микола Романюк.

Заступник міського голови Тарас Яковлев наголосив, що «3Д-тур – це унікальна платформа для популяризації різноманітних закладів, як бізнес-, так і соціокультурного спрямування за допомогою візуалізації їх інтер’єру. 10 аеро- і 55 фотопанорам дозволили показати красу та велич нашого рідного Луцька».

За його словами, вартість проекту для міського бюджету складає більше 44 тис. грн. Подальший розвиток проекту із залученням туристичного бізнесу буде здійснюватись через КП «Центр туристичної інформації та послуг».

Схвально відгукнувся стосовно презентації і секретар міської ради Григорій Пустовіт. На його думку, це можливість для Луцька стати більш відкритим та гостиннішими.

Опісля керівник студії «3D tour.ua» Михайло Скиба розповів присутнім про технічну сторону проекту та презентував 3Д-екскурсію Луцьком. Присутні мали можливість прогулятися вулицями міста, побувати у Луцькому замку та інших туристичних об’єктах міста.

Окрім цього, він продемонстрував ще одну «родзинку» презентації – прогулянку Луцьком за допомогою шолома віртуальної реальності.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Суд залишив звання ...
Наступна новина: Ужгородська міліція ...

КОМЕНТАРІ