Вихованці дошкільних закладів Луцька будуть підгодовувати птахів взимку

Вихованці дошкільних закладів Луцька будуть підгодовувати птахів взимку

25.12.13 09:11 0 841
У дошкільному навчальному закладі № 18 відбулася загальноміська природоохоронна акція “Ми малята-дошкільнята про пташок подбали – годівнички змайстрували”. У ній взяли участь перший заступник міського голови Святослав Кравчук, радник міського голови з екологічних питань Борис Сорока, начальник управління освіти міської ради Олег Гребенюк, керівники дошкільних закладів Луцька, представники ПАТ «Теремно Хліб», КП «Парки та сквери м. Луцька».

Вихованці ДНЗ №18 «Барвінок» підготували для гостей літературно-музичну композицію екологічної тематики, у якій діти показали своє бережливе ставлення до навколишньої природи. Адже колектив дошкільного навчального закладу постійно бере активну участь в організації та проведенні екологічних заходів та акцій, виховуючи екологічну свідомість у дошкільнят. При організації навчально-виховного процесу враховуються індивідуальні та вікові особливості дітей. Вихованців ДНЗ №18 вчать дбати про власне здоров’я, використовуючи природні фактори. Дошкільнята в цьому закладі мають ґрунтовні знання про живу та неживу природу, знають багато віршів, приказок, легенд на екологічну тематику, освоїли правила екологічної поведінки в побуті та в природі.

Саме на території ДНЗ №18 навесні 2012 року з нагоди вшанування 26-ої річниці аварії на ЧАЕС та пам’яті її жертв, за участю міського голови було закладено фруктовий сад з 26 плодових дерев та встановлено пам’ятний знак про подію. Завдячуючи дбайливому догляду малюків, жодне дерево не пропало. Також у минулому році колектив садка виграв конкурс та отримав грант для здійснення озеленення території дошкільного закладу, завдяки цьому на майданчиках було висаджено 330 кущів самшиту, 10 туй, закладено 4 альпійські гірки.

Щоб допомогти птахам вижити під час зимового холоду, у ДНЗ №18 започаткували загальноміську екологічну акцію. Батьки малюків виготовили 65 годівничок для підгодовування птахів.

Святослав Кравчук подякував від себе і міського голови Миколи Романюка працівникам ДНЗ №18 за те, що виховують у дітей найкращі якості – любов до навколишньої природи, співчуття і доброту, також подякував батькам, які разом з дітками виготовляли годівнички, керівникам ПАТ «Теремно Хліб», адже вони надали корми для цієї акції та підтримували інші міські природоохоронні заходи. Святослав Євгенович привітав усіх з прийдешнім Новим Роком і Різдвом Христовим, побажав щоб усі проблеми залишилися у році, що минає, новий - був кращим і успішнішим, щоб над містом було чисте безхмарне небо, усі були здоровими, щоб Божа мати оберігала від негараздів та вручив Зелені Подяки міського голови.

Борис Сорока подякував «барвінчатам» за участь в природоохоронних акціях та тим, хто активно співпрацює з юними екологами. На завершення заходу діти разом із дорослими вивісили 30 годівничок на території дошкільного закладу №18, а 35 годівничок завідувачка ДНЗ №18 Ірина Пугач передала в інші навчальні заклади та у міські парки та сквери.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ