У Волинській області використання несертифікованої піротехнічної продукції може призвести до біди

У Волинській області використання несертифікованої піротехнічної продукції може призвести до біди

25.12.13 17:15 0 841
Працівники УМВС України у Волинській області докладатимуть усі зусилля, щоби новорічні свята для жителів області були безпечними.

Незабаром громадяни святкуватимуть Новий рік та Різдвяні свята. Для працівників міліції це відповідальні дні, адже саме від них залежить спокій та безпека громадян.

У передсвяткові дні щороку на території України проходять профілактичні заходи під умовною назвою «Петарда». Спрямовані вони насамперед на недопущення надходження в продаж несертифікованої піротехнічної продукції, використання якої може призвести до біди.

Міліція застерігає громадян від придбання сумнівної піротехнічної продукції, яка продається в невстановленому місці та без відповідних документів. До кожного піротехнічного засобу обов’язковою є інструкція, а також має бути вказана дата виготовлення та термін придатності. Дотримуйтеся цих умов, щоби уникнути на святі нещасних випадків. Особливо це стосується дітей! Законодавством України продаж будь-яких піротехнічних засобів особам до 18-ти років категорично заборонений, адже діти, які купують небезпечні забавки, можуть отримати травми, опіки, каліцтва.

Згідно з чинним законодавством, за порушення порядку виробництва, зберігання перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів (ст.195-6 КУпАП) підприємців буде притягнуто до адміністративної відповідальності. Санкція статті передбачає накладання штрафу в розмірі від 500 гривень. За повторне правопорушення – 1700 гривень із конфіскацією предметів торгівлі. Загалом в області складено 14 адміністративних протоколів.

Аби не виникло проблем із використанням даної продукції, пам’ятайте: використовувати феєрверки можна лише до 22:00.

Аліна МАТУСЕВИЧ,

Володимир-Волинський МВ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: В Ужгороді відбувся ...

КОМЕНТАРІ