Закарпатська вода – найдорожча в Україні

Закарпатська вода – найдорожча в Україні

25.12.13 16:26 0 964
Нині на Закарпатті – найвищі тарифи на питну воду в Україні. При чому, найдорожча вода у Сваляві та районі – понад 10 грн. за куб. Це там, де мінеральна практично під ногами, а питна – на вагу золота. Далі – місто Виноградів, де тариф на воду складає 9.90 грн.

Але чому гірський Воловець, де всюди дзюркотять чистенькі струмочки має теж такий самий тариф – для багатьох це незрозумілий факт. Недалеко від них відстали і Рахів, Тячів, Хуст та Берегово. Останнє місто колись було «лідером» за ціною питної води, а нині знаходиться у середині таблиці, яку склали для порівняння у підприємстві «Карпат віз».

Для порівняння тарифи на воду (разом з каналізацією) складають: у Києві всього 2,65 грн. за куб., у Вінниці – 2,39 грн., а у Кривому Розі – всього 1,90 грн.

Нині кожен з водоканалів розробляє свій власний тариф у залежності від складності місцевості, кількості населення та інших умов. Уряд неодноразово «грозився» переглянути тарифи і встановити єдиний – для всієї України. Звісно, це зробити майже нереально без відповідних субсидій, однак і розмір нинішніх тарифів досить дивний. Не факт, що їх не буде переглянуто у бік збільшення вже наступного року, повідомляє сайт Мукачево.нет.

Про це повідомив Карпатський Об’єктив
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ