Закарпатську область в рамках національного проекту «Відкритий світ» представлятиме 33 школи з різних районів

Закарпатську область в рамках національного проекту «Відкритий світ» представлятиме 33 школи з різних районів

25.12.13 15:09 0 853
На цьому тижні у Києві відбулось оголошення переможців конкурсу, метою якого був відбір шкіл до ІІ етапу Національного проекту «Відкритий світ». Загалом у конкурсі взяло участь понад 4 тисячі навчальних закладів. Так, Національний проект охопив майже мільйон українців. А саме: вчителів, школярів та їх родини стали активними учасниками конкурсу. А це близько 230 тисяч учнів середніх загальноосвітніх закладів, 460 тисяч батьків та 18 тисяч вчителів.

Активність учасників конкурсу демонструє необхідність якісних змін в українській освіті, і водночас готовність наших освітян ці зміни прийняти. Особливо вражає, що цю хвилю власним ентузіазмом підтримали діти й створили понад 1800 роликів, які надіслали нам разом із конкурсними заявками. Керівник Національного проекту «Відкритий світ», Руслан Свірський відмітив, що майже 40% усіх заявок були подані від сільських шкіл. Адже це відкриває рівні освітні можливості для дітей з будь-яких куточків України.

Впродовж останнього місяця команда «Відкритого світу» працювала в надзвичайно напруженому режимі. Оброблено майже 6 тисяч листів і неймовірну кількість запитів електронною поштою. Не зважаючи на це, лише 1301 школа змогла документально продемонструвати відповідність критеріям конкурсу. Закарпатську область в рамках національного проекту «Відкритий світ» представлятиме 33 школи з різних районів нашого краю. З детальний переліком шкіл, що візьмуть участь в реалізації ІІ етапу можна ознайомитись на офіційній сторінці НП «Відкритий світ» http://form.educom.ua/.

Нагадаємо, 3 червня 2013 року в загальноосвітній школі № 6 ім. В. Гренджі-Донського в м. Ужгород в рамках Національного проекту «Відкритий світ» відбувся перший відкритий урок в школах України з нагоди успішного впровадження першого етапу проекту, а 17 жовтня Нацпроект «Відкритий світ» оголосив про початок реалізації другого етапу конкурсу, за результатами якого 2 000 шкіл стануть учасниками проекту й отримають сучасне навчальне обладнання та доступ до єдиного освітнього порталу. Всі інші школи України Національний проект охопить до завершення 2015 року.

Довідково:

«Відкритий світ» – це проект, який створює єдиний навчально-інформаційний online простір для учнів, вчителів та батьків зі всієї України за допомогою запуску освітнього порталу. Кожен учасник матиме постійний та швидкий доступ до нього.

Мета проекту – подолання освітньої нерівності і забезпечення найвищого стандарту освіти у кожному куточку України. Національний проект «Відкритий світ» співпрацює з провідними міжнародними ІТ-компаніями: Microsoft, Cisco, Intel, Epson, Trunity та українськими інтеграторами: «Енглер», «БМС-техно», «Сітронікс», сервіс Української спілки інвалідів (УСІ).

Переглянути ролики учнів шкіл-учасниць конкурсу «2 000 шкіл» та стежити за новинами проекту можна на фан-сторінках Національного проекту «Відкритий світ» у соціальних мережах: https://www.facebook.com/openworld.ua, http://vk.com/vidkrytyjsvit та на офіційному каналі YouTube http://www.youtube.com/VidkrytyjSvit.

Повідомляє Закарпатський регіональний центр з інвестицій та розвитку.

«Карпатський об’єктив»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Епідемічна ситуація в ...
Наступна новина: У Луцьку вшанували ...

КОМЕНТАРІ