Івано-Франківська міська рада звертається до Європейського союзу щодо відміни візового режиму для громадян України

Івано-Франківська міська рада звертається до Європейського союзу щодо відміни візового режиму для громадян України

25.12.13 09:10 0 844
Депутати одноголосно підтримали рішення «Про підтримку територіальної громади міста Івано-Франківська відкритості Європейського Союзу для громадян України»

Івано-Франківська міська рада підтримала резолюцію Європарламенту «Результати Вільнюського саміту та майбутнє Східного партнерства з огляду на події в Україні» та звернення до Європейської Комісії, Європейського Парламенту та Ради Європейського Союзу щодо відміни віз для громадян України.

Текст звернення:

Європейській Комісії

Європейському Парламенту

Раді Європейського Союзу

Звернення

Ми, депутати Івано-Франківської міської ради, від імені територіальної громади міста Івано-Франківська звертаємося до Вас у час глибокої суспільно-політичної кризи, викликаної ганебним небажанням влади виконувати волю українського народу.

Вчиняючи всупереч волі українського народу, уряд та Президент відмовились від підписання Угоди про Асоціацію між Україною та Європейським Союзом у Вільнюсі 28-29 листопада 2013 року. Свою незгоду та протест український народ і до висловлює під час мирних зібрань на багатомільйонних майданах усієї України, тим самим засвідчуючи своє бажання інтегруватись у напрямку європейських стандартів та норм побудови правової держави, які уже активно реалізуються у багатьох містах районного та обласного значення в Україні, проте практично відсутні на загальнодержавному рівні. Івано-Франківськ отримав три офіційні відзнаки ЄС – Європейський диплом, Прапор Ради Європи та Почесний знак Ради Європи. Протягом останніх п’яти років у нашому місті намагаємося впроваджувати та розвивати політику високої якості та прозорості у наданні муніципальних, адміністративних та соціальних послуг, відкритості та оптимізації управлінських процесів, а також створення справедливих та доступних умов проживання, праці, заснування та розвитку малого та середнього бізнесу. Усі ці вимоги відповідають європейським стандартам життя.

українська система функціонування правоохоронних органів, прокуратури та судів проявила свій антинародний та антигуманний характер, трактування законів зведено виключно на захист чинного владного режиму.

У такій ситуації хочемо звернутися до Європейської Комісії, Європейського Парламенту та Ради Європейського Союзу з проханням провести незалежний моніторинг та підготувати вимоги щодо реформування судової та правоохоронної системи, виборчого законодавства та вирішення проблеми вибіркового правосуддя в Україні.

Історія українського народу та народів країн Європейського Союзу часто переплітались та були нерозривними. ж склалась така ситуація, коли всупереч волі українців вони успадкували пострадянську «залізну завісу» у вигляді збереження візового режиму при в’їзді до країн Європейського Союзу. Таке обмеження неабияк гнітить і принижує нас, як громадян Європи. Ми добре усвідомлюємо про те, що довіра є найважливішим чинником необхідним для скасування візового режиму з боку Європейського Союзу для України. Ми вважаємо, що відкриття кордонів для громадян України не становитиме загроз з огляду питань безпеки й міграції Європейського Союзу та створить додаткові можливості ділового, культурного, наукового та соціального обміну громадян обох сторін.

у нас залишається чітка віра у те, що вже у найближчий час ми зможемо спостерігати відновлення діалогу між Україною та Європейським Союзом. А в інтересах українського народу наша влада виконає всі необхідні умови та реалізує волю народу на спільний розвиток із народами країн Європейського Союзу. У цьому, а особливо у справі скасування візового режиму між Україною та країнами європейського співтовариства, також сподіваємося на допомогу та підтримку з боку вищих органів влади ЄС.

Звернення прийняте на черговій

40 сесії Івано-Франківської міської ради

24 грудня 2013 року

Про це повідомили у Івано-Франківській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ