У Львівській області самбірські правоохоронці роз'яснили дітям їхні індивідуальні права

У Львівській області самбірські правоохоронці роз'яснили дітям їхні індивідуальні права

25.12.13 15:28 0 890
З метою формування серед підлітків моральних цінностей, пропаганди здорового способу життя, а також профілактики скоєння злочинів, правопорушень та запобігання іншим негативним проявам у молодіжному середовищі, Самбірські міліціонери проводять виступи у навчальних закладах.

Нещодавно виступ з метою формування серед підлітків моральних цінностей, пропаганди здорового способу життя, а також профілактики скоєння злочинів, правопорушень та запобігання іншим негативним проявам у молодіжному середовищі провели у місті Самборі в училищі культури та місцевій гімназії, а у районі – в середній загальноосвітній школі села Луки.

Перед студентами училища та учнями гімназії виступила помічник начальника Самбірського міськвідділу міліції із зв’язків з громадськістю майор міліції Тетяна Охріменко, а у Луківській школі побував дільничний інспектор міліції лейтенант міліції Василь Черевко та фахівець із соціальної роботи Самбірського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Галина Ванівська.

Студенів та учнів навчальних закладів ознайомлено з оперативною обстановкою на Самбірщині. Наведено конкретні приклади вчинення правопорушень неповнолітніми протягом поточного року. Роз’яснено вимоги чинного законодавства щодо відповідальності неповнолітніх. Доведено з якого віку настає кримінальна та адміністративна відповідальності. Наголошено на толерантному, ввічливому спілкуванні з ровесниками, дорослими. Розтлумачено зміст статей Кримінального кодексу України, які передбачають відповідальність за крадіжки, грабежі, шахрайства, хуліганство, вимагання. Застережено від наркоманії, токсикоманії, тютюнопаління та алкоголізму.

Крім того, у Луківській школі, фахівець із соціальної роботи, прочитала підліткам ліцею на тему «Невід’ємне право кожної дитини - право на життя». Вона ознайомила присутніх з Конвецією ООН про права дитини, яка була прийнята 24 роки тому. Зазначила, що це міжнародний правовий документ обов’язкового характеру, присвячений широкому спектру прав дитини, який складається з 54 статей, які деталізовано роз’яснюють індивідуальні права осіб віком від народження до 18 років.

Загалом виступи на правову тематику пройшли змістовно та цікаво. Керівництво вищезгаданих навчальних закладів зазначило, що підлітки для себе отримали корисні знання, які допоможуть їм в подальшому вибрати вірний шлях у житті та не схибити.

Тетяна Охріменко,

помічник начальника Самбірського МВ
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 25 грудня 2013 року в ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ