На Львівщині правоохоронці з подарунками відвідали дітей-сиріт, які навчаються у Нагуєвицькій школі-інтернаті

На Львівщині правоохоронці з подарунками відвідали дітей-сиріт, які навчаються у Нагуєвицькій школі-інтернаті

25.12.13 13:56 0 787
Працівники Управління державної служби боротьби з економічною злочинністю у Львівській області спільно з працівниками Дрогобицького міського відділу міліції відвідали дітей-сиріт загальноосвітньої школи-інтернату у селі Нагуєвичах Дрогобицького району.

Дітлахи разом із вчителями вишикувались біля школи та з нетерпінням чекали на приїзд правоохоронців. Ще здалека діти помітили автівки правоохоронців і дитячі обличчя засяяли від щастя. Правоохоронці не встигли вийти, а діти оточили автомобіль зі всіх сторін. Перше запитання, яке турбувало дітей: “ Чи привезли міліціонери їм подарунки і що саме?”. Правоохоронці привезли дітлахам різноманітні солодощі, футбольні м’ячі, ракетки та тенісні м’ячі.

Дирекція дитячого будинку запросила правоохоронців на декілька хвилин до круглого столу, щоби обговорити різні побутові проблеми, з якими стикаються діти та вихователі школи-інтернату у повсякденному житті. Педагоги хотіли порадитись з міліціонерами та заручитися їхньою підтримкою. Спільно вирішити питання, пов’язані з медичним обслуговуванням та лікуванням дітей, які потребують допомоги лікарів. Правоохоронці пообіцяли посприяти і допомогти хворим дітям, які потребують хірургічного втручання.

Після обговорення та прийняття необхідних, важливих рішень дирекція і міліціонери направились до малюків, які зачекалися на них. Діти чемно сиділи і чекали на подарунки. Працівники УДСБЕЗ у Львівській області оперуповноважений Гуменний Іван Богданович та спеціаліст Юськевич Оксана Йосифівна вручали подарунки дітям. Вдячні малюки натомість розповідали правоохоронцям віршики, які вони вивчили спеціально на знак визнання і подяки. Серед дітей були дуже здібні діти, які самі писали вірші, певна річ, не без допомоги педагогів. Разом із вчителем історії Шумеляк Людмилою Василівною діти написали вірш для правоохоронців.

Наче добрі Миколаї Ви приходите до нас

В дітвори весело сяють оченята кожен раз

Не з порожніми руками, Ви стаєте на поріг

І цукерок, і мандаринок Ви несете повен міх

Ляльки, іграшки пухнасті дітворі під подушки

З нетерпінням Вас чекаємо і вітаємо залюбки

Щастя, радості, здоров’я зичать щиро школярі

Щоб жили Ви у спокої сотню років на Землі!

“Надзвичайно гарний, римований текст,”- вихваляв здібних малюків заступник міського відділу підполковник міліції Тичинський Олег Євгенович і пригостив дітей цукерками.

У деяких дітей школи-інтернату були опікуни, інші залишилися круглими сиротами. Педагоги розповідали правоохоронцям про невеселе дитинство, яке привело дітей у стіни сирітського будинку. Діти мають певні вади здоров’я, у більшості випадків батьки винуваті у хворобах своїх дітей. Через зловживання алкоголем, наркотиками діти успадкували їх генетично задовго до народження.

Правоохоронцям хотілося підтримати дітей, які опинилися у важких життєвих ситуаціях, обставинах. Адже, дітям довелося зустрілись один на один з дорослими проблемами без підтримки батьків. Дуже важко виправляти наслідки, які призвели до жахливих обставин в яких опинилися діти. Однак, дирекція школи-інтернат разом із правоохоронцями не зважали на труднощі і підтримували малюків, виконуючи обов’язки природніх батьків.

Діти з цікавістю розглядали правоохоронців, вивчаючи форму, зірки на пагонах, щоби потім відобразити своє враження від зустрічі у своїх дитячих малюнках. Дирекція школи-інтернату висловила вдячність правоохоронцям за постійну турботу про вихованців, за проведені заходи, свята, розваги, благодійні акції та звертається зі словами подяки до керівництва Головного управління МВС України у Львівській області за сприяння та підтримку у проведенні таких заходів.

Наталія Постойко,

Помічник начальника Дрогобицького МВ
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Звернення депутатів ...
Наступна новина: Папа Франциск відвідав ...

КОМЕНТАРІ