У Львівському обласному діагностичному центрі запрацював магнітно-резонансний томограф

У Львівському обласному діагностичному центрі запрацював магнітно-резонансний томограф

25.12.13 12:55 0 955
Про це повідомив головний лікар Львівського обласного діагностичного центру Роман Пукаляк 24 грудня під час візиту заступника голови Львівської облдержадміністрації Ірини Романів, яка оглянула комп’ютерний томограф та кабінет магнітно-резонансної терапії.

Зазначимо, голова Львівської ОДА Олег Сало 25 листопада під час апаратної наради доручив негайно провести повну перевірку у Львівському обласному діагностичному центрі стосовно того, чому досі не працює сервісне обладнання, на яке було виділено кошти.

Як повідомив головний лікар 19 січня 2012 року у зв’язку із перепадами напруги вийшов з ладу гелієвий компресор, який охолоджує магнітну котушку. Тривалий час апарат був лише увімкнений у електромережу, адже повна зупинка означає крах для обладнання. Не втратити остаточно магнітно-резонансний томограф медикам вдалося завдяки фірмі-постачальнику, яка замінила зламаний гелієвий компресор і наповнила систему газом. Однак за це компанія не отримала ніяких коштів, тож пристрій не налаштували.

За дорученням голови Львівської ОДА Олега Сала кошти все ж таки скерували на потребу діагностичного центру й вдалось розрахуватись за гелій.

«Ми заправили апарат гелієм і на він працює у тестовому режимі. Уже приїжджали сервісні інженери та налаштували систему. Тому з 1 січня 2014 року кабінет магнітно-резонансної томографії запрацює у плановому режимі», – повідомив Р. Пукаляк.

«Комп’ютерний томограф обслуговує до 20 осіб на добу, хоча і потужності аппарату, і потреба клієнтів є значно вищою. Така ж ситуація й з МРТ», – сказав завідувач рентген-відділення Андрій Козій.

Зазначимо, на в кабінеті комп’ютерної томографії працює два лікарі, ще два є у резерві. За результатами візиту заступника голови облдержадміністрації буде переглянуто штатний розпис лікарів Львівського обласного діагностичного центру й додатково фахівці працюватимуть на комп’ютерному томографі в режимі чергування. Це значно збільшить кількість пацієнтів, які потребують обстеження.

Також варто відзначити, КТ і МРТ Львівського обласного діагностичного центру обслуговує 50% від усіх пацієнтів Львова. Кожен пацієнт особисто розписується в журналі реєстрації про те, що він цю послугу отримав дійсно безкоштовно.

«Оскільки послуги томографії тільки у Львівському обласному діагностичному центрі є безкоштовними, то очевидно, що йдеться про вирішення ще однієї важливої соціальної проблеми – попередження виявлення й раннього діагностування туберкульозу та онкологічних захворювань. Аби зменшити кількість летальних випадків, потрібна вчасна і якісна діагностика. Тільки за допомогою магнітно-резонансної томографії можна виявити усі, в тому числі й нетипові, форми туберкульозу», – наголосила Ірина Романів та відзначила, що це питання часто вартує життя людей, а тому рівень відповідальності дуже високий.

Більше фото тут http://loda.gov.ua/fotohalereji/zustrichi-ta-narady?album=5&gallery=176

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі 65 тисяч ...
Наступна новина: Гришко заявив, що його ...

КОМЕНТАРІ