Житомирщина: фестиваль «Червона рута» шукає таланти

Житомирщина: фестиваль «Червона рута» шукає таланти

25.12.13 10:42 0 1231
«Червона рута» - відомий всеукраїнський фестиваль, який має на меті відкриття нових молодих талановитих виконавців. У XIII Всеукраїнському фестивалі сучасної пісні та популярної музики «Червона рута – 2013», що відбувся у Києві у листопаді ц.р., взяла участь рекордна кількість молодих виконавців – 912 осіб з усіх без винятку областей України та Криму. Були визначені лауреати (70 солістів та гуртів), дипломанти (43 солісти та гурти), також були нагороджені спеціальними відзнаками (32 солісти та гурти) і грамотами (7 солістів та гуртів).

На фестивалі були представлені шість жанрів української масової музики: український автентичний фольклор, популярна, сучасна танцювальна, акустична, рок та інша музика.

За результатами цьогорічного фестивалю II премію у жанрі українського автентичного фольклору за напрямком «виконання образів» виборов гурт з м. Житомира «Джерельце», за напрямком «співочі дуети – тріо – квартети» - квартет «Щебетухи» з м. Бердичева Житомирської області (I премія), за напрямком «гуртовий спів» - гурт «Вінець» з м. Бердичева Житомирської області (ІІ премія).

Як і раніше, фестиваль «Червона рута» виступив головним постачальником нових імен та пісень для всієї України. Адже, згадаємо, переможцями фестивалю попередніх років були Руслана, Ірина Білик, Павло Двірський, Олександр Пономарьов, Ані Лорак, Марія Бурмака, Віктор Павлік, гурти «ВВ», «Брати Гадюкіни», «Скрябін», «Тартак», «Танок на майдані Конго», «Піккардійська терція», «Плач Єремії» та багато інших. Усі вони стали зірками української естради, а також знаними співаками на міжнародній арені.

У 2014-2015 роках відбудеться XIV Всеукраїнський фестиваль «Червона рута», який складається з двох етапів – відбіркового і фінального.

У 2014 році з березня по грудень пройдуть 27 відбіркових конкурсів фестивалю в усіх обласних центрах та АР Крим. У них візьмуть участь понад 5000 осіб – це близько 3000 гуртів і солістів. У кожній області будуть визначені переможці, які отримають право виступати у фіналі фестивалю 2015 року. Орієнтовно відбірковий конкурс у м. Житомирі відбудеться 18 жовтня 2014 року.

Мета відбіркових конкурсів – здійснити цілеспрямований пошук молодих обдарованих виконавців по всій Україні, зокрема в глибинці, відкрити нові імена і вивести їх на велику сцену.

Фестиваль є некомерційним і має культурно-просвітницький характер. Участь у конкурсах «Червоної рути» не потребує від учасників жодних вступних внесків та інструментальної фонограми (виконавці можуть виступати акапельно), що робить фестиваль доступним для всіх молодих музикантів. Переважно учасниками конкурсів є школярі й студенти, вхід для глядачів – безкоштовний.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Дрогобичі вшанували ...
Наступна новина: Закарпаття: НПП «Синевир» ...

КОМЕНТАРІ