Дисципліна учасників дорожнього руху – запорука безпеки на автошляхах Житомирської області

Дисципліна учасників дорожнього руху – запорука безпеки на автошляхах Житомирської області

25.12.13 13:28 0 881
24 грудня відбувся круглий стіл на тему: «Забезпечення безпечного руху дорогами загального користування та шляхи зниження аварійності в Житомирській області», організований громадською радою при Житомирській облдержадміністрації. У засідання взяли участь члени громадської ради, профільні фахівці служби автомобільних доріг, управління державної автомобільної інспекції, ДП «Житомирський облавтодор», інспекції з безпеки на наземному транспорті, представники громадськості та засобів масової інформації.

Обговорення цієї теми між представниками влади і громадськості стало своєрідним форумом для розробки комплексу заходів, спрямованих на створення належних умов для безпеки на автошляхах і зниження рівня аварійності в контексті розробки стратегії реалізації у 2014 році завдання Президента України Віктора щодо відновлення та будівництва регіональних автомобільних доріг.

Заступник начальника служби автомобільних доріг в Житомирській області Микола Завадський розповів про особливості забезпечення службою безпечних умов руху та зниження на них аварійності. За його словами, на балансі відомства на разі перебуває 8545 км доріг та 550 мостів і шляхопроводів нашої області. Основні напрямки роботи служби зосереджені навколо проведення поточного ремонту автошляхів та ліквідації ямковості.

Микола Васильович звернув увагу на те, що значна частина доріг Житомирщини потребує капітального ремонту. Протягом останніх десяти років спостерігається стала тенденція до скорочення міжремонтних термінів, що обумовлює оновлення дорожнього покриття через кожні 9-12 років. Середня вартість 1 км дороги становить 20-40 млн. грн. (цей показник залежить від рельєфу місцевості, значення дороги та інших факторів). кошти для проведення ремонтних робіт на українських автошляхах надходять від акцизного збору на нафтопродукти і транспортні засоби, ввізного мита на нафтопродукти і транспортні засоби та від проїзду великогабаритних автомобілів визначеними ділянками дороги. Микола Завадський наголосив на тому, що головне завдання водіїв та пішоходів полягає в дотриманні правил дорожнього руху, оскільки це дозволить знизити рівень аварійності на автошляхах загального користування.

Заступник директора ДП «Житомирський облавтодор» ВАТ «Державна акціонерна компанія «Автомобільні дороги України» Валерій Ярмолович зазначив про те, що дорожні служби області готові до роботи в зимовий період. Дорожники мають достатні запаси піщано-сольової суміші та необхідну техніку. Окрім цього, на автошляхах області встановлені дорожні знаки, які регламентують рух транспорту під час погіршення погодних умов.

Начальник сектору організації дорожнього руху Управління державтоінспекції у Житомирській області Ігор Кайданович закликав водіїв та пішоходів бути уважними на автошляхах і не порушувати правил дорожнього руху. За офіційними даними, протягом 2013 року в області трапилася 641 дорожньо-транспортна пригода та загинуло 164 людини. На щастя, за словами Ігоря Івановича, у порівнянні із минулим роком спостерігається зменшення кількості летальних випадків на автошляхах регіону. Він розповів про те, що державтоінспекція контролює рух транспорту в місцях концентрації дорожньо-транспортних пригод та розміщує на таких ділянках інформаційні щити з метою попередження аварій.

Учасники обговорення вважають, що доцільно постійно розширювати систему інформаційно-роз’яснювальної та профілактичної роботи, що дозволить створити безпечні умови руху на дорогах загального користування та знизити рівень аварійності у Житомирській області.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ