Житомирщина: рятувальники нагадують правила безпеки під час святкування Новорічних свят!

Житомирщина: рятувальники нагадують правила безпеки під час святкування Новорічних свят!

25.12.13 08:03 0 819
Настає улюблене, тепле, традиційно родинне для всіх нас свято – Новий Рік. Зустріти його кожен з нас прагне по-особливому. Але слід пам’ятати, що передумовою гарного свята та настрою є безпека! Феєрверки, петарди, гірлянди, свічки – все це, безумовно, новорічна атрибутика, яка допомагає створювати особливу атмосферу. Проте, вся чарівність ночі може розвіятися через якийсь неправильний вчинок, халатності у ставленні до вогню та електроприладів.

Щоб не зіпсувати новорічний настрій необхідно дотримуватися певних вимог безпеки при встановленні новорічних ялинок, ялинкових прикрас та інших виробів. Розташовувати ялинку треба подалі від джерел відкритого вогню та опалювальних приладів. Не можна прикрашати її свічками та бенгальськими вогнями, особливо в поєднанні з ватним "снігом" і паперовими іграшками. А підключення гірлянд до електромережі повинне виконуватися тільки за допомогою стандартних з’єднань. Купуючи електричні гірлянди в магазинах чи на ринку, вимагайте сертифікат якості. Не дозволяйте дітям за відсутності дорослих самостійно вмикати ілюмінацію на ялинці. Небезпечно також залишати увімкнену електрогірлянду на ніч та прикрашати легкозаймистими речами (папір, вата тощо) новорічні костюми.

Кілька років тому опіки під час проведення новорічного ранку отримав травми учень другого класу, який був одягнений у костюм Діда Мороза. Він запалив бенгальський вогник і борода з вати, яка довершувала казковий образ хлопчика, миттєво зайнялася. Дитина стала сама збивати на собі полум'я, в результаті чого отримала опіки обличчя і обох кистей рук та потрапила до лікарні.

Ще одна прикраса свята – салюти і феєрверки. Щоб уникнути травм і нещасних випадків у поводжені з піротехнікою потрібно: зрозуміти принцип дії піротехнічного обладнання, використовувати тільки сертифіковані піротехнічні засоби і обов’язково згідно вимог інструкцій. Ніколи не запалюйте піротехніку в приміщенні, вийдіть для цього на відкриту місцевість. Прослідкуйте, куди направлена ракета або петарда, чи немає поблизу великого скупчення людей і споруд, які відносяться до категорії вибухо- та пожежонебезпечних, такі як бензозаправки, електрощити. Якщо підпалена піроіграшка не спрацювала, не слід використовувати її повторно, тим паче піднімати, брати у руки чи підпалювати – це може призвести до опіків і травмувань. Купувати піротехнічні засоби треба лише в магазинах, які мають ліцензію на їх продаж. Особливе прохання до батьків: слідкуйте за своїми дітьми! Не дозволяйте їм самостійно купувати і використовувати вибухонебезпечні забавки!

Нехай Новорічні свята принесуть вам лише радість та здоров’я у Новому році!

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ