Звернення депутатів Тернопільської міської ради щодо політичних репресій

Звернення депутатів Тернопільської міської ради щодо політичних репресій

25.12.13 13:52 0 829
Генеральному прокурору України

В Україні триває безпрецедентна політична криза, спричинена відмовою від євроінтеграції та неадекватно жорстокою реакцією центральної влади на мирні протести громадян.

Замість широкого діалогу за круглим столом з представниками масового громадського спротиву, центральна влада, через органи правоохоронної системи, розпочала політичні репресії і тиск на громадських активістів.

Тернопільська міська рада за час Євромайдану тричі збирала сесійні засідання, які приймали політичні рішення і звернення на підтримку протестів та проти дій центральної влади. Внаслідок цього комунальні підприємства і структурні підрозділи міської ради опинились в епіцентрі безпрецедентних перевірок з боку органів прокуратури і міліції. Саме за останні тижні відкрито 12 кримінальних проваджень.

Вимагаємо припинити практику політично мотивованих перевірок і відкриття кримінальних проваджень щодо органів міської ради та працівників органів місцевого самоврядування. Вони є політичною розправою за позицію місцевої громади та її представницького органу.

Вимагаємо припинити кримінальне переслідування громадських активістів, депутатів, громадських молодіжних організацій.

Практика використання правоохоронних органів центральною владою для політичної розправи над опонентами та місцевим самоврядуванням є свідченням глибокої кризи всієї державної системи, яка може бути виправлена лише докорінною люстрацією.

Звертаємось до депутатів Верховної ради України від Тернопільщини - Олексія Кайди, Михайла Головка, Олега Сиротюка, Володимира Бойка, Михайла Апостола, Василя Деревляного, Івана Стойка, Ігоря Побера, Едуарда Леонова - з проханням взяти на контроль питання викладені у даному зверненні.

Прийнято на сорок другій сесії Тернопільської міської ради 24 грудня 2013року.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ