Невідреставровані експонати

Невідреставровані експонати

25.12.13 19:14 0 1001
Новий мистецький проект «Re-візія» презентує Львівський музей історії релігії. Він складається з двох частин: презентація настінного календаря на 2014 рік, підготовленого на основі фотографій невідреставрованих фондових предметів, та відкриття виставки самих музейних експонатів. Ідея проекту – показати відвідувачам речі, які потребують реставрації, залучити найширше коло меценатів і жертводавців, кошти яких підуть на відновлення фондових предметів.
Серед представлених речей – «Требник», виданий у Львові 1682 року; невелика дерев’яна (різьблена) композиція «Свята Родина» і Чаша (карбований метал) часів XVIII ст., інші історичні та культурні цінності.
Автор фотографій - Ігор Садовий – до кожного експонату підійшов по-своєму, розміщуючи його відповідно до теми, середовища, настрою. Він змістив увагу глядача від зображуваного на знімку експонату до зображення в цілому. Так, 12-сантиметрова дерев’яна скульптурка «Христос скорботний» зафіксована на фоні засніженого Львова, стола (елемент літургійного одягу католицького і лютеранського клірика, аналог єпитрахилі у православній церкві) розвішена на сповідальниці, «Свята Родина» на фоні культової споруди.
– Найчастіше культові речі, різні церковні предмети, літургійний одяг ми бачимо в церкві або в музейній експозиції. Побачене закарбовується в пам’яті, западає в душу і в певні життєві моменти постає в ликах, образах, –розповідає автор проекту, головний зберігач ЛМІР Світлана Тимків.
Проект «Re-візія» стартує у п’ятницю, 27 грудня, о 15 годині. Перед глядачами постануть 15 невідреставрованих експонатів, а поряд світлини Ігоря Садового. Крім презентації виставки, автори представлять календар на 2014 рік.




Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Спартакіада «Волинь ...
Наступна новина: Виготовлення новорічних ...

КОМЕНТАРІ