Європейська Бізнес Асоціація: Клінічні випробування продовжуються 25 грудня, 2013 р.

Європейська Бізнес Асоціація: Клінічні випробування продовжуються 25 грудня, 2013 р.

25.12.13 19:23 0 915
Підкомітет з клінічних випробувань Європейської Бізнес Асоціації (надалі - Асоціація) від імені компаній-членів, представників фармацевтичної індустрії, повідомляє, що ситуація навколо євроінтеграційних процесів та щодо визначення стратегічного напрямку розвитку України в подальшому, наразі не впливає негативно на проведення клінічних випробувань (надалі - КВ) в Україні.
У процесі організації та проведення КВ залучено багато сторін – фармацевтичні компанії, державні структури, лікувально-профілактичні заклади, спеціалісти сфери охорони здоров’я. На даний час, всі учасники процесу продовжують працювати злагоджено, КВ проводяться у звичному режимі. Це дозволяє пацієнтам, що приймають участь у КВ, вчасно отримувати необхідні препарати, огляд та лікування. Також, не припиняється співпраця та постійний діалог з державними структурами, наприклад - на сьогодні значно оптимізовано регуляторні процеси, які впливають на початок проектів в частині щодо паралельного подання та отримання ініціального схвалення.
Таким чином, Україна зарекомендувала себе надійним партнером для іноземних спонсорів і залишається перспективною країною для проведення нових КВ.
«В історії будь-якої країни, як і в житті людини, бувають нелегкі часи. В такі моменти особливо важливі зібраність, витримка, тверезий підхід та взаємна підтримка. Фокусуючись на прагненні та заходах для покращення ситуації, також потрібно забезпечувати роботу інших життєво важливих процесів», - прокоментував ситуацію Сергій Михайлов, голова Підкомітету з КВ Асоціації. - «КВ відіграють важливу роль у житті тисяч українців. Завдяки участі у КВ пацієнти безкоштовно отримують інноваційні препарати, лікування у провідних спеціалістів, сучасну діагностику. Тому, ми вважаємо своїм обов’язком робити все від нас залежне для продовження процесу розпочатих та організації нових КВ, у такі непрості часи, в тому числі. На щастя, всі учасники процесу розділяють цю позицію».
Представники Асоціації також зазначають, що успішна євроінтеграція має добре вплинути на подальший розвиток сфери та покращить інвестиційну привабливість України для іноземних спонсорів КВ.

Контакти
Прес-служба Підкомітету з клінічних випробувань Комітету з охорони здоров'я Європейської Бізнес Асоціації в Україні
Марина Куземко
+38 050 387 63 89
maryna.kuzemko@180prpa.com.ua

Регулярні новини про діяльність Європейської Бізнес Асоціації можна отримати через:
Facebook: www.facebook.com / EBA.Ukraine
Twitter: www.twitter.com / EBA_Ukraine
LinkedIn: www.linkedin.com / company / european-business-association
www.eba.com.ua

Довідка
Підкомітет з клінічних випробувань Комітету з охорони здоров'я Європейської Бізнес Асоціації
Комітет з охорони здоров’я є одним з найдосвідченіших та найчисленніших об’єднань у фармацевтичній галузі України. Окремі групи опрацьовують проблеми у сферах реєстрації та імпорту лікарських засобів, медичної техніки, виробів медичного призначення, проведення клінічних випробувань в Україні.
Підкомітет з клінічних випробувань об'єднує контрактно-дослідницькі організації (CRO) та науково-дослідницькі (R&D) фармацевтичні компанії. Основна робота зосереджена на питаннях проведення в Україні міжнародних клінічних випробувань, гармонізації та удосконаленні нормативно-правової бази, що регулює дані питання, шляхом співпраці з відповідними державними органами.

Клінічне випробування
Клінічне випробування - вивчення лікарського засобу (ЛЗ) шляхом застосування його у людини, яке є обов'язковою стадією в розробці нових лікарських препаратів і представляє ряд переваг для пацієнтів і держави.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Кукуріка став лідером ...

КОМЕНТАРІ