Чернівецька область: рятувальники перевіряють навчальні заклади щодо готовності до Новорічних свят та місця продажу піротехнічних виробів

Чернівецька область: рятувальники перевіряють навчальні заклади щодо готовності до Новорічних свят та місця продажу піротехнічних виробів

26.12.13 10:02 0 783
Незабаром довгоочікувані Новорічні та Різдвяні свята. Майже в кожній оселі на території краю в період цих свят прикрашають новорічну ялинку. Проте слід пам’ятати, що для безпечного проведення свят, потрібно дотримуватись правил пожежної безпеки.

Напередодні свят у дошкільних навчальних закладах, школах, закладах культури проводяться новорічні ранки та вечори. Оскільки подібні заходи передбачають скупчення в одному місці великої кількості людей, переважно дітей, працівники Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернівецькій області проводять рейдові перевірки цих закладів на предмет дотримання правил пожежної безпеки.

Зокрема, 24 грудня перевірка здійснювалася в загальноосвітній школі № 5 обласного центру. Рятувальники нагадали обслуговуючому персоналу, що найменша необережність чи порушення елементарних правил пожежної безпеки при встановленні та прикрашанні ялинки можуть призвести до пожежі. Також працівники УДСНС України у Чернівецькій області вручили дирекції школи пам’ятки та листівки із правилами пожежної безпеки. Не залишилася поза увагою представників рейдових груп і наявність та технічна справність первинних засобів пожежогасіння, адже якщо виявити пожежу на початковій стадії горіння за їх допомогою можна ліквідувати небезпеку.

Окрім цього, рятувальники здійснюють перевірки нелегальних місць продажу піротехнічних виробів, адже часто трапляються випадки коли піротехнічні вироби, куплені у не спеціалізованих місцях, можуть призвести до нещасного випадку. На місцях, де були виявлені порушення, та на стихійних ринках, де заборонено продавати піротехнічні вироби, було складено адміністративні протоколи.

Такі рейди проводяться по всій Чернівецькій області у всіх закладах, де будуть проводитись святкові заходи, адже необхідно зробити все можливе, щоб свята залишили у пам’яті людей тільки приємні спогади.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ