У Волинській області в 2014 році фінансування галузі культури зросте на 10%

У Волинській області в 2014 році фінансування галузі культури зросте на 10%

26.12.13 08:45 0 826
Заступник голови облдержадміністрації Олександр Курилюк в за круглим столом зустрівся з діячами культури і мистецтв, керівниками обласних осередків національних творчих спілок, працівниками галузі щодо обговорення актуальних питань реалізації державної політики у сфері культури області.

Він зауважив, що такі діалоги потрібно проводити значно частіше, де можна поговорити про зроблене та обговорити майбутні плани.

Він запевнив митців, що в наступному році фінансова підтримка галузі культури буде більш суттєвою: «Нині точиться багато різних розмов про зменшення фінансування галузі культури, але я може вас запевнити, що це неправда. Навпаки, в бюджеті 2014 року закладено ріст фінансування на 10%. І це не враховуючи окремих проектів, які фінансуватимуться додатково. Якщо в цьому році на культуру було виділено 184 млн грн, то в наступному очікуємо 199,5 млн грн».

Олександр Курилюк повідомив, що влада вже визначила для себе основні напрямки робіт з підтримки закладів культури на 2014 рік. Масово відзначатимуть на Волині й 200-ліття від дня народження Тараса Шевченка.

За круглим столом також стало відомо, що в планах наступного року - придбання автомобілів для навчально-методичного центру управління культури та обласного краєзнавчого музею, а також автобуса для обласної філармонії.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Закарпаття: на Іршавщині ...
Наступна новина: Львівщина: у 2013 році ...

КОМЕНТАРІ