У роботі 51-ої сесії Луцької міської ради оголошено перерву

У роботі 51-ої сесії Луцької міської ради оголошено перерву

26.12.13 17:58 0 871
Депутати на сесії міської ради заслухали головного спеціаліста відділу охорони культурної спадщини управління культури Юрія Мазурика про затвердження міської цільової Програми «Інвентаризація об’єктів культурної спадщини міста Луцька на 2014 рік». Доповідач повідомив, що у місті зареєстровано 90 об’єктів культурної спадщини, 66 із них - місцевого та 24 - національного значення. На них встановлюються охоронні дошки. Процес виявлення у Луцьку об’єктів культурної спадщини триває, потрібно виготовляти облікову документацію (облікові картки, паспорти). Міський голова Микола Романюк зауважив, що потрібно побільше включати до переліку дослідження та інвентаризації будинків, це дасть можливість краще зберегти культурну спадщину для громади міста. Він також доручив начальнику управління культури Тетяні Гнатів підготувати детальну інформацію про кожен об’єкт, який буде обліковано, та про затрати на документацію, яку необхідно виготовити.

Про Програму фінансування культурно-мистецьких та культурологічних заходів у місті Луцьку на 2014 рік доповідала начальник управління культури Тетяна Гнатів. Вона повідомила, що окрім усіх традиційних циклів заходів, цього року відбудеться міжнародний фестиваль «Поліське літо з фольклором», який проводиться 1 раз у два роки, та будуть ювілейні заходи, приурочені 200-річчю від дня народження Тараса Шевченка та 585-річчя з’їзду монархів у місті Луцьку. У дещо ширшому форматі буде проведений фестиваль «Благовіст Волині» за участі зарубіжних дзвонарів. Загалом у місті протягом року буде проведено понад 2 тисячі заходів, на більшість із них не будуть затрачатися бюджетні кошти. На прохання депутата Аскольда Пекарського, Програмою фінансування культурно-мистецьких та культурологічних заходів передбачено одну тисячу гривень на відзначення річниці створення Христовоздвиженського братства у Луцьку. Також за пропозицією депутата Павла Данильчука включено до Програми фестиваль «Бандерштат» ( 50 тис грн.).

Депутати також підтримали Програму фінанасування заходів державного, обласного та місцевого значення на 2014 рік та заходи щодо вшанування пам’яті святого мученика Данила Братковського, страстотерпця Волинського.

У роботі 51-ої сесії Луцької міської ради оголошено перерву. Про наступне пленарне засідання буде повідомлено додатково.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ