Луцьк: сесія міської ради прийняла рішення, яке сприятиме поверненню коштів ошуканих вкладників ПАТ «Західінкомбанк»

Луцьк: сесія міської ради прийняла рішення, яке сприятиме поверненню коштів ошуканих вкладників ПАТ «Західінкомбанк»

26.12.13 11:33 0 886
На сесії міської Тарас Яковлев поінформував про розгляд причин та обставин, що призвели до критичної ситуації довкола заборгованості ПАТ «Західінкомбанк» і порушення прав вкладників та термінів повернення вкладів населенню. Він познайомив з проектом рішення, яке передбачає звернення до Національного банку України, обласного управління Національного банку України у Волинській області з проханням розпочати процедуру визнання ПАТ «Західінкомбанк» неплатоспроможним, тим самим надавши можливість вкладникам отримати свої вклади з фонду гарантування вкладів фізичних осіб. Серед депутатів виникла дискусія щодо того, як знайти конструктивні механізми вирішення питання, а не переводити його у політичну площину. Від ошуканих вкладників виступила Любов Лещук, від керівництва ПАТ «Західінкомбанк» - Галина Скиба. Після обговорення було прийнято відповідне рішення, яке задовольнило ошуканих вкладників.

Також депутати вважають, що потрібно звернутися до Генеральної прокуратури України та Міністерства Внутрішніх Справ про розслідування усіх справ, пов’язаних з ПАТ «Західінкомбанк» (стосовно позичальників, колишніх керівників і відповідальних осіб банку, кредитних спілок «Вклад» і «Інкомбанк») та вчинення необхідних дій для притягнення винних осіб до кримінальної відповідальності та повернення незаконно отриманих коштів.

Вкладники позитивно оцінили сприяння міських обранців у вирішенні їхніх проблем. Міський голова Микола Романюк також висловив сподівання, що це рішення міської ради допоможе ошуканим вкладникам повернути свої гроші.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ