В Луцьку міський голова Микола Романюк зустрівся із членами трудового колективу ЛПЕ, щоб обговорити питання заборгованості із заробітної плати на підприємстві

В Луцьку міський голова Микола Романюк зустрівся із членами трудового колективу ЛПЕ, щоб обговорити питання заборгованості із заробітної плати на підприємстві

26.12.13 10:55 0 889
Працівники Луцького підприємства електротранспорту стверджують, що їм затримали виплати заробітної плати, відтак – почали страйкувати.

Аби пояснити ситуацію, міський голова Микола Романюк зустрівся із членами трудового колективу підприємства. «Приблизно 480 тисяч гривень є на казначейських рахунках, які спрямували на погашення заборгованості із зарплати працівникам Луцького підприємства електротранспорту», - зазначив він.

За словами міського голови, 24 грудня, приблизно о 18:15 з Держказначейства надійшло 100 тис. грн на зарплати працівникам ЛПЕ. Ще 150 тис. грн на рахунок підприємства спрямували 25 грудня, після 9:00. або ж завтра надійде решта. Загалом це й буде сума 480 тис. грн.

Микола Романюк повідомив, що мав розмову з головою облдержадміністрації Борисом Клімчуком. Підготовлений лист до Кабінету Міністрів України з проханням надати усю субвенцію, все, що держава передбачала на область. А це ще 2, 1 млн грн. «І якби так було, то ми б вийшли на поточну заборгованість», - каже він.

Тож Луцький міський голова висловив сподівання, що питання заборгованості із зарплати на підприємстві закриють до кінця року

Присутній під час зустрічі заступник міського голови Тарас Яковлев зауважив, що все зароблене підприємством за декілька днів до Нового року також спрямують на зарплати працівникам депо.

Представники ЛПЕ звернулись із проханням погасити борг повністю. Тож Микола Романюк зауважив, що намагатиметься вирішити питання до кінця робочого тижня. А у п’ятницю, 27 грудня, пообіцяв знову зустрітися із представниками трудового колективу ЛПЕ, аби прояснити ситуацію.

Міський голова звернувся до присутніх з проханням припинити страйк й почати працювати. «Якщо ж страйк буде продовжуватися то його потрібно зробити законним, адже наразі він не такий, тому що не відбулися відповідні процедури», - зазначив він.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У 2013 році буковинські ...

КОМЕНТАРІ