В Закарпатській області "Основний обов'язок міліції - оберігати суспільний лад"

В Закарпатській області "Основний обов'язок міліції - оберігати суспільний лад"

26.12.13 12:14 0 924
У цьому переконаний начальник Міжгірського райвідділу міліції полковник Юрій Пеца.

– Як би ви охарактеризували показники роботи очолюваного вами колективу в 2013 році?

- Діяльність міліції в очах громадськості повинна бути прозорою. З початку року черговою частиною райвідділу взято на облік 1957 заяв громадян та повідомлень про кримінальні правопорушення. В Єдиний реєстр досудових розслідувань, зокрема, внесено одне зґвалтування, 2 грабежі, 14 шахрайств, 11 порушень правил безпеки дорожнього руху, 13 фактів незаконного поводження зі зброєю, 12 хуліганств, 31 крадіжку. Більшість справ вже направлено до суду. За цей час працівниками СДСБЕЗ зареєстровано 31 кримінальне правопорушення, серед яких 11 у сфері службової діяльності.

- Юрію Еміловичу, з-поміж кримінальних подій в районі резонансною стала недавня крадіжка двох автівок з подвір’я жителя с.Келечин. Як її прокоментуєте?

- Погоджуюся, що цей факт з розряду гучних, але, на щастя, він практично єдиний, що трапився цьогоріч на Міжгірщині. Зараз працівники міліції застосовують всі оперативно-розшукові заходи з метою встановлення зухвалих зловмисників і місцезнаходження автомобілів. Однак викликає занепокоєння й легковажне ставлення громадян до збереження власного майна. У даному випадку злочинцям не треба було затрачати великих зусиль, щоб проникнути в гараж. Більше того, в салоні машин були не лише ключі від них, але й документи – свідоцтва про реєстрацію транспортних засобів, посвідчення водіїв… А самі потерпілі чомусь повідомили про угон аж через кілька годин після пригоди, коли невідомі мали час безслідно зникнути...

Можна навести ще чимало подібних кримінальних прикладів, коли злочинці легко користуються безвідповідальним ставленням власників до своїх пожитків. Як тільки стається лихо, розтривожені заявники поспішають у міліцію. Користуючись нагодою, хочу вкотре звернутися до громадян району, щоб не були байдужими до свого майна, належним чином турбувалися про його охорону.

– Які основні причини вчинення кримінальних правопорушень?

– Чимало злочинів стається, як свідчить статистика, через зловживання алкоголем. Скажімо, цими днями зафіксовано три ідентичні правопорушення за участю молодих людей. Всі випадки відбувалися у кафе або біля них: “Твістер”, “Корчма” та “Перевал”. З хуліганських спонукань були нанесені тілесні ушкодження завсідникам торгових точок, довелося втручатися міліції.

З мотивів алкогольного сп’яніння систематично виникають побутові негаразди і за викликами доводиться виїжджати правоохоронцям на місця подій. Як тільки тверезіють порушники спокою, то звично визнають свою провину і каються, що більше такого не повториться…

- У яких населених пунктах району частіше всього бувають адмінпорушення?

– Серед негативних лідерів – Міжгір’я, Колочава, Синевир, Синевирська Поляна, себто найбільші у районі за чисельністю населені пункти. З-поміж благополучних – Пилипецький кущ. Цей позитивний факт втішає, бо в один час у цьому краї спостерігалася тенденція до росту правопорушень.

- З нагоди свята кого з кращих співробітників відзначите?

- На увагу заслуговують багато моїх підлеглих, які професійно працюють задля забезпечення правопорядку. Найперше відзначу Валерія Гричку, начальника СДСБЕЗ, Миколу Дербака, начальника громадської безпеки, Анатолія Підберецького, начальника ізолятора тимчасового утримання, якого, до речі, рекомендовано на обласну дошку пошани УМВС, слідчих Михайла Курятника та Віту Іванко, дільничних інспекторів Сергія Фулитку, Івана Лугоша, Івана Бряника. Напередодні професійного свята підвищення у званні удостоїлися Олександр Гвоздецький, Василь Труш та Віктор Палапа, ставши майорами міліції.

– На вашу думку, яким повинен бути страж правопорядку?

- Насамперед – професіоналом у виконанні службового обов’язку. За чисто людськими якостями – добропорядним, вміти рахуватися з тим, що під час роботи ти маєш справу з людьми. За дотримання цих принципів міліція матиме авторитет.

Марія НЬОРБА,

Міжгірський РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ