В Закарпатській області аби свята пройшли без трагедій

В Закарпатській області аби свята пройшли без трагедій

26.12.13 09:34 0 795
Закарпатська міліція звертається до громадян з проханням дотримуватись правил безпеки при поводженні з піротехнічними виробами.

У ці передноворічні дні в області триває оперативно-профілактична операція «Піротехніка», спрямована на недопущення надходження в продаж несертифікованої піротехнічної продукції.

На жаль, піротехнічні шоу приносять не тільки естетичне задоволення, але часто й біду. Щоб уникнути випадків придбання громадянами неякісної, несертифікованої піротехнічної продукції, на території Рахівського району діють три робочі групи з числа правоохоронців, які відпрацьовують ринки, магазини та інші торгівельні заклади.

Минулого року рахівські міліціонери вилучили 148 піротехнічних засобів, які підприємці реалізовували без відповідних документів. На порушників було складено та направлено в суд адміністративні протокол за ст.195-6 ч.1 КУпАП. За порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів передбачена адміністративна відповідальність, зокрема штраф від 595 гривень до 1020 гривень, за повторність порушення – від 1020 до 1700 гривень. Крім цього, сама продукція підлягає конфіскації.

Згідно чинного законодавства, піротехнічні засоби мають продаватися лише у магазинах за наявності ліцензії на право торгівлі даними засобами. Щоб уникнути на вашому святі нещасних випадків, міліція краю звертається до громадян з проханням дотримуватись правил безпеки при поводженні з піротехнічними виробами.

Обов’язково звертайте увагу на дату виготовлення та термін зберігання придбаної продукції. Також розкажіть дітям про небезпеку використання салютів, петард без допомоги дорослих.

Олеся Чайковська

Рахівський РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Євромайдані людей ...
Наступна новина: На Тернопіллі родині ...

КОМЕНТАРІ