В Закарпатській області роботодавець має здійснити перерахунок доходів сам

В Закарпатській області роботодавець має здійснити перерахунок доходів сам

26.12.13 10:03 0 818
Податковим кодексом України передбачено, що роботодавець платника податку зобов’язаний здійснити перерахунок суми доходів працівників, нарахованих такому платнику податку у вигляді заробітної плати, а також суми наданої податкової соціальної пільги.

Головне управління Міндоходів у Закарпатській області повідомляє, що перерахунок проводиться у таких випадках та у відповідні строки:

а) за наслідками кожного звітного податкового року під час нарахування заробітної плати за останній місяць звітного року;

б) під час проведення розрахунку за останній місяць застосування податкової соціальної пільги у разі зміни місця її застосування за самостійним рішенням платника податку або у випадках, визначених підпунктом 169.2.3 Податкового кодексу України;

в) під час проведення остаточного розрахунку з платником податку, який припиняє трудові відносини з таким роботодавцем.

Отже, річний перерахунок заробітних плат працівників та утриманих з них сум податку на доходи фізичних осіб за 2013 рік слід проводити не пізніше, ніж під час нарахування заробітної плати за останній місяць цього року, тобто у грудні 2013 року.

Основною метою проведення річного перерахунку є перевірка правильності формування місячних оподатковуваних доходів у вигляді заробітної плати та виявлення доходів, які підлягають додатковому оподаткуванню за ставкою 17 відсотків.

Внаслідок проведення перерахунків можуть бути встановлені як суми ПДФО, що підлягають доутриманню з працівника, так і суми ПДФО, які слід йому повернути.

Результати проведених річних перерахунків податковий агент повинен відобразити у податковому розрахунку за формою №1-ДФ, яка подається за ІV квартал звітного року.

Головне управління Міндоходів у Закарпатській області звертає увагу працівників, що припиняють трудові відносини з роботодавцем, у яких внаслідок проведення остаточного розрахунку виникає сума недоплати податку. У такому випадку у звільненого працівника виникає обов’язок самостійно задекларувати у термін до 1 травня 2014 року суму непогашеної частини такої недоплати шляхом включення до складу податкового зобов’язання за наслідками звітного податкового року та сплатити її у встановлені чинним законодавством терміни.

Зауважимо, що порядок проведення перерахунку податку на доходи фізичних осіб регулюється положеннями п. 169.4 ст.169 розділу ІV Податкового кодексу України (із змінами і доповненнями), повідомляє Головне управління Міндоходів у Закарпатській області.

«Карпатський об’єктив»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівецька область: ...
Наступна новина: У Львові чоловік відкрив ...

КОМЕНТАРІ