Закарпаття: «Я перший потисну руку тому, хто зробить кращий автомат!» – М. Т. Калашников

Закарпаття: «Я перший потисну руку тому, хто зробить кращий автомат!» – М. Т. Калашников

26.12.13 14:21 0 810
23 грудня у віці 94 років після тривалої хвороби помер видатний конструктор, доктор технічних наук, генерал-лейтенант Михаїл Тимофійович Калашников.

Мабуть немає у сучасній історії людини, винахід якої був би таким відомим у всьому світі. Легендарний АК, який було сконструйовано ще в далекому 1947 році, до цих пір вважається найкращою стрілецькою зброєю світу. Всім відома фраза Михайла Тимофійовича: «Я перший потисну руку тому, хто зробить кращий автомат!». При його житті кращого не винайшли…

За час свого життя М.Т. Калашников удостоювався численних урядових нагород та премій. І було за що. За всю історію людства жодний вид стрілецької зброї не мав такої популярності. Зображення АК є на прапорах та гербах п`яти країн світу. Було випущено близько 70 мільйонів одиниць цієї зброї, автомат застосовують у арміях понад 100 країн. Згідно висновкам міжнародної дослідницької організації «Small Arms Survey», з`явилися навіть терміни «Культ Калашникова» та «Калашниковизація». Цими термінами тепер описують збройні традиції багатьох країн Африки та Азії.

У свій час мало хто з іноземних спеціалістів міг повірити в те, що цю досконалу зброю зміг спроектувати старший сержант без вищої освіти.

За життя генерал-лейтенанта знали як дуже аскетичну та скромну людину. До останнього часу він невтомно працював, постійно модернізував свою зброю.

Вічна пам`ять тобі – Михайло Тимофійович…

Владислав СЄРГЕЄВ

«Карпатський об’єктив»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ