Закарпатці мали партнерів по бізнесу у 104 країнах світу

Закарпатці мали партнерів по бізнесу у 104 країнах світу

26.12.13 10:39 0 788
За січень–жовтень п.р. обсяг експорту зовнішньої торгівлі товарами становив 1078,4 млн.дол. США, імпорту – 1717,0 млн.дол., що порівняно з відповідним періодом 2012р. по експорту менше на 7,4%, по імпорту більше на 4,1% відповідно. Зовнішньоторговельні операції товарами суб’єкти господарювання області здійснювали з партнерами зі 104 країн світу.

До країн Європи експортовано 79,9% усіх товарів, Азії – 1,5%, Америки – 0,3%. Основними країнами-партнерами з експорту товарів є Угорщина, Російська Федерація, Словаччина, Австрія, Німеччина та Польща.

Із країн ЄС імпортовано 41,4% усіх товарів, із країн СНД – 31,8%, Азії – 21,8%. Найбільшу питому вагу в загальному обсязі імпорту мали Білорусь, Російська Федерація, Німеччина, Китай, Чехія та Угорщина.

Основу товарної структури експорту за січень–жовтень 2013р. складали механічне та електричне обладнання, текстильні матеріали та текстильні вироби, різні промислові товари, деревина і вироби з деревини.

У товарній структурі імпорту переважають поставки механічного та електричного обладнання, мінеральних продуктів, засобів наземного транспорту, літальних апаратів, плавучих засобів, текстильних матеріалів та текстильних виробів, полімерних матеріалів, пластмаси та виробів з них. Питома вага зазначених груп товарів складає 86,2% від загального обсягу імпорту.

Традиційно серед міст та районів області найактивніше здійснювали експортно-імпортні операції товарами суб’єкти господарювання м.Мукачево, Ужгородського та Виноградівського районів, міст Ужгород та Берегово.

Оксана Сабадош – начальник відділу статистики торгівлі Головного управління статистики у Закарпатській області.

«Карпатський Об’єктив»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: "Реал" відмовився ...
Наступна новина: Карітас України «Різдвяною ...

КОМЕНТАРІ