Гаррі Каспаров – Євромайдану: Ви стали прикладом для всіх, хто бореться за свободу

Гаррі Каспаров – Євромайдану: Ви стали прикладом для всіх, хто бореться за свободу

26.12.13 14:56 0 848
Чемпіон світу з шахів і російський опозиційний політик Гаррі Каспаров записав відеопривітання учасникам Євромайдану з нагоди проведення аматорського кубку Євромайдану з шахів, організованого Громадським сектором Євромайдану. «Вірю в залізний характер Майдану», – наголосив гросмейстер, і зазначив, що Євромайдан «визначить долю не тільки вашої країни, але і Європи, і вплине на процеси у всьому світі».

Про це 25 грудня повідомляє прес-центр Громадського сектору Євромайдану.

Як зазначив гросмейстер Каспаров, саме тому, що турнір проходить на київському майдані Незалежності, він записав це звернення з великим ентузіазмом.

«Майдан став загальною назвою для всіх у світі, хто бореться за свободу. Ваша рішучість відстоювати честь і гідність, свої політичні права стали прикладом для всіх. Успіх у шахах забезпечує грамотний сплав стратегії та тактики. Продумана стратегія та добре розрахована тактика – важливий компонент успіху» – сказав шахіст.

Він також згадав Помаранчеву революцію 2004 р., назвавши її «важливою тактичною перемогою», яка дозволила зберегти гарантію демократичної передачі влади.

Нині, за його словами, в українців ще важливіше завдання, пов’язане з цивілізаційним вибором України, який, як переконаний Каспаров, «визначить долю не тільки вашої країни, але і Європи, і вплине на процеси у всьому світі».

«Перемога у шаховій партії це не тільки стратегія і тактика. Для того, щоб утілити найкращий план потрібен ще характер, справжній бійцівський характер, який дозволяє витримати напругу боротьби й контролювати становище в складних, іноді навіть безвихідних, ситуаціях», – дав професійну пораду чемпіон.

«Я вірю в залізний характер Майдану, я вірю в вашу незламну волю до перемоги. Я хочу ще раз привітати учасників турніру словами «За вашу і нашу перемогу!», – зазначив Каспаров.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Як не «настригти» собі ...
Наступна новина: Львівщина: область отримала ...

КОМЕНТАРІ