Карітас України «Різдвяною свічкою» допомагатиме соціально незахищеним дітям

Карітас України «Різдвяною свічкою» допомагатиме соціально незахищеним дітям

26.12.13 10:40 0 757
Карітас України водинадцяте організовує благодійну акцію «Різдвяна свічка», метою акції є розповсюдження виготовлених руками неповносправної молоді різдвяних свічок і збір коштів для допомоги соціально незахищеним дітям.

Про це повідомили у Карітасі України.

Як йдеться у повідомленні, останніми роками до акції долучається 130-150 тис. людей доброї волі, що свідчить про грандіозну підтримку роботи Карітасу України.

«Різдвяна свічка» має подвійну мету: не лише зібрати кошти для допомоги потребуючим дітям, але й звернути увагу кожного з нас до проблем дітей і молоді, які перебувають у кризових обставинах життя.

Результати цієї акції є вагомим внеском українців до опіки дітьми-сиротами, дітьми з неблагополучних і малозабезпечених родин, неповносправною молоддю, дітьми трудових мігрантів. Кожного року завдяки роботі Карітасу України сотні таких дітей мають можливість брати участь у літніх таборах, долучатись до роботи навчальних груп і творчих гуртків в дитячих соціальних центрах, організовувати особливі свята, відвідувати екскурсії і бути отримувачами адресної допомоги. Завдяки цьому чимало дітей повернулося до життя у суспільстві і у недалекому майбутньому зможуть стати активними громадянами України.

У Карітасі Укрраїни повідомили, що за експертними даними в Україні проживає майже 100 тисяч сиріт і дітей, що позбавлені батьківського піклування, близько 60% з них − в інтернатних закладах. Майже 90% дітей-сиріт можна віднести до соціальних сиріт, оскільки у них є чи були на момент отримання сирітства живі батьки. Ще понад 100 тисяч українських дітей виховуються в неблагополучних сім’ях.

Більше як 60% дітей у віці 2-14 років потерпають від різних форм насильства. 30% сімей з дітьми в Україні живуть за межею бідності. на вулицях нашої країни живе і працює близько 100 тисяч дітей.

Кожен другий безпритульний регулярно вживає алкоголь і наркотики, багато бездомних дітей заробляють собі на життя крадіжками, розбоєм і проституцією, велика частина з них є неписьменні. Кількість дітей, яких торкнулася епідемія СНІДу, сягає десятків тисяч і продовжує зростати в Україні, щороку на 20-30% збільшується і кількість ВІЛ-інфікованих жінок.

«Приголомшливою за таких умов є бездіяльність уряду і профільних державних інституцій. Протягом багатьох років ведеться діалог про реформування системи надання соціальних послуг, однак досі немає змін на законодавчому і бюджетному рівні», – йдеться у повідомленні.

Видатки місцевих бюджетів України на соціальний захист та соціальне забезпечення, зокрема дітей, у 2013 році визначено у сумі 5,4 млрд грн. В той же час видатки держбюджету на утримання апарату Міністерства внутрішніх справ України складають 14,7 млрд грн.

Субвенції з державного бюджету на виплату державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях за принципом «гроші ходять за дитиною» – 486,8 млн грн. В той же час видатки на утримання апарату Верховної Ради України складають у 2013 році 849,7 млн грн.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ