Автора вірусу «Метелик» посадили майже на 5 років

Автора вірусу «Метелик» посадили майже на 5 років

26.12.13 11:27 0 813
Словенський хакер Матьяж Шкорянц, який створив і продавав шкідливу програму, що заразила 12 мільйонів комп’ютерів у цілому світі, засуджений на 4 роки і 10 місяців в’язниці.

Про це повідомляє люблінське агентство STA.

Вірус із назвою Mariposa («метелик» з іспанської) призначався для крадіжки даних про кредитні картки та іншу особисту інформацію власників комп’ютерів. Хакера, відомого під прізвиськом Iserdo, затримали у 2010 році після дворічного розслідування словенської поліції та ФБР. Незабаром його випустили під заставу, але він знову продовжив продавати вірусні програми, тож у 2011 році його арештували.

За даними слідства, колишній студент-медик Шкорянц продавав вірус в основному клієнтам в Іспанії за ціною від 250 до 1000 євро і таким чином заробив близько 500 тисяч євро. Збиток від його діяльності приватним особам, компаніям, банкам і держустановам загалом по світу оцінюється у десятки мільйонів євро.

Крім тюремного терміну, суд наклав на 27-річного хакера штраф у три тисячі євро і розпорядився конфіскувати майно (квартиру та автомобіль), нажите незаконним шляхом. Колишня дівчина хакера, на банківський рахунок якої переводилися гроші від продажу вірусів, умовно засуджена до 8-місячного терміну.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Ядерна програма Ірану є ...
Наступна новина: Таргамадзе може перейти в ...

КОМЕНТАРІ