В Житомирській області 20 молодих людей отримали стипендію від голови облдержадміністрації Сергія Рижука

В Житомирській області 20 молодих людей отримали стипендію від голови облдержадміністрації Сергія Рижука

26.12.13 18:04 0 882
Зустріч керівництва області із обдарованою молоддю Житомирщини стала частиною загального урочистого зібрання. Перед врученням іменних стипендій від голови облдержадміністрації молоді люди стали свідками нагородження високими державними нагородами старшого покоління.

Очільник області Сергій Рижук наголосив на тому, що юнаки та дівчата повинні шанувати та брати за приклад заслуги перед рідним краєм та державою людей старшого віку. Адже вони своєю наполегливою працею щодня дбають про добробут країни, її процвітання.

В області активно реалізовуються нові соціальні ініціативи Президента України «Діти - майбутнє України» - створюються всі умови для всебічного розвитку дітей та молоді, проводяться конкурси, фестивалі та змагання для виявлення та підтримки обдарованої молоді.

Головою облдержадміністрації Сергієм Рижуком затверджено Положення про стипендію облдержадміністрації обдарованій молоді з метою стимулювання молоді до перемог у всеукраїнських та міжнародних конкурсах відповідно до ст.11 Закону України «Про сприяння соціальному становленню та розвитку молоді в Україні» та згідно з комплексною програмою «Молодь і родина Житомирщини» на 2012-2016 роки. Щорічно на Житомирщині нагороджуються молоді люди (жителі області) віком від 14 до 35 років, які протягом року відзначилися в галузях навчальної, науково-дослідницької, спортивної, творчої та громадської діяльності.

У 2013 році іменну стипендію від голови облдержадміністрації отримали:

- учениця Коростенської ЗОШ №1 Олена Барзюк;

- учениця Лугинської гімназії Тетяна Бойко;

- учень Житомирської ЗОШ №17 Павло Будзик;

- учениця Житомирського міського колегіуму Сабіна Воронецька;

- учень ЗОШ І-ІІІ ст. №35 м. Житомира Владислав Герус;

- учениця Високопічинської ЗОШ №1 Анастасія Даніловська;

- учень Житомирського ліцею №25 Олександр Єфремов;

- учениця Любарської гімназії №1 Валерія Круть;

- учень Житомирської міської гімназії №23 Микита Корбут;

- учень Ємільчинської ЗОШ №1 Михайло Марченко;

- учениця Бердичівського загальноосвітнього навчального комплексу №4 Наталія Нацевич;

- учениця Баранівської гімназії Софія Ніколайчук;

- учень Бердичівської ЗОШ №17 Андрій Папірник;

- учень Коростишівської гуманітарної гімназії №5 Максим Петричук;

- учениця Житомирської ЗОШ І-ІІІ ступенів №6 Тетяна Повшедна;

- учениця Житомирської міської гуманітарної гімназії №23 Юлія Фролова;

- переможець та призер обласних мистецьких конкурсів Віталій Коваль;

- співзасновник школи гончарного мистецтва, автор підручника з гончарного мистецтва, науковий співробітник Музею гончарства заповідника «Київська Русь», учасник та дипломант численних фестивалів народної творчості Данило Решта;

- старшина служби цивільного захисту, командир відділення 8 державної пожежно-рятувальної частини (м. Коростень) Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Житомирській області Олександр Оснадчук;

- переможниця Всеукраїнського конкурсу естрадної творчості, призерка всеукраїнських та міжнародних конкурсів, культурно-мистецьких змагань (вокальний спів) Юлія Пономар.

«Стипендія облдержадміністрації запроваджується з метою підтримки обдарованої молоді, створення умов для виховання інтелектуальної та творчої еліти області, спрямована на стимулювання молодих людей на досягнення високих результатів у навчанні, спорті, творчих здобутків у науково-дослідницькій діяльності, мистецтві, літературі», - розповідає про обласну стипендію для обдарованої молоді очільник області Сергій Рижук.

Директор департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Раїса Гула нагородила грамотами департаменту переможців обласних етапів всеукраїнських конкурсів – Катерину Смєлковську та Романа Шубенка.

Свій талант усім присутнім подарувала солістка Житомирської обласної філармонії ім. С. Ріхтера Юлія Пономар виконанням пісні «Time to say goodbye».

Довідково: щороку в області встановлюється 20 стипендій сумою по 500 грн., які виплачуються одноразово. Стипендіатами можуть бути учні загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладів та спеціалізованих мистецьких навчальних закладів; студенти вищих навчальних закладів Житомирщини (які навчаються за денною формою та є жителями області); члени молодіжних громадських організацій. Стипендія призначається у п’яти номінаціях: за наукові досягнення, за творчі досягнення, за спортивні досягнення, за особисту мужність, за внесок у забезпеченні розвитку молодіжного руху.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У роботі 51-ої сесії ...
Наступна новина: Юні художники намалювали ...

КОМЕНТАРІ