Перший в Україні Меморандум про співпрацю обласної влади і молодіжного активу підписано на Житомирщині

Перший в Україні Меморандум про співпрацю обласної влади і молодіжного активу підписано на Житомирщині

26.12.13 09:46 0 773
На Житомирщині склалась цілісна система роботи з реалізації державної молодіжної політики, в основі якої – співпраця органів виконавчої влади та місцевого самоврядування з молоддю. Затверджена та діє обласна комплексна програма «Молодь та родина Житомирщини», створена обласна координаційна рада з молодіжної політики, обласна студентська рада, у департаменті сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації діє експертна рада з оцінки програм та проектів молодіжних організацій. Молодь області постійно бере активну участь у заходах національно-патріотичного, мистецького, наукового та розвиваючого характеру.

Для ефективного контакту, залучення молоді до актуальних питань, що її хвилюють, в департаменті сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації практикується така форма роботи, як призначення радників директора департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації. Нагадаємо, що у червні наказом директора департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації радником з молодіжних питань призначено голову Житомирської обласної молодіжної громадської організації «XXI покоління» Віталія Сівка.

Під час зустрічі керівництва області із обдарованою молоддю 25 грудня Віталій Сівко презентував Молодіжний Актив Розвитку та молодіжні проекти, які планують впровадити у 2014 році. Про необхідність і актуальність створення Молодіжного Активу Розвитку розповів голова Житомирської колегії Всеукраїнської студентської ради при Міністерстві освіти і науки України, студентський ректор Житомирського державного технологічного університету Владислав Савіцький.

Після цього відбулося урочисте, відкрите та прозоре підписання Меморандуму про співпрацю між Житомирською державною адміністрацією, Житомирською обласною радою, департаментом сім’ї, молоді та спорту Житомирської обласної державної адміністрації, Молодіжним Активом Розвитку, Житомирською колегією Всеукраїнської студентської ради при Міністерстві освіти і науки України, студентським ректоратом Житомирського державного технологічного університету.

Наміри про плідну співпрацю щодо реалізації молодіжної політики на Житомирщині скріпили підписами та міцними рукостисканнями голова облдержадміністрації Сергій Рижук, голова обласної ради Йосип Запаловський, директор департаменту сім’ї, молоді та спорту ОДА Раїса Гула, Віталій Сівко та Владислав Савіцький.

«У регіоні проживає 48 тисяч студентів. Підписання цього Меморандуму – гарантія реалізації 18 молодіжних проектів у 2014 році на теренах нашої області. Співпраця Молодіжного Активу Розвитку з органами виконавчої влади стане важливою складовою в реалізації державної молодіжної політики на Житомирщині», - зауважив Сергій Рижук.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Сноуден: людство втрачає ...
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ