У Рівненській області міліціонер постане перед судом за те, що не шукав зниклу неповнолітню дівчину

У Рівненській області міліціонер постане перед судом за те, що не шукав зниклу неповнолітню дівчину

26.12.13 10:51 0 808
Прокуратурою області завершено досудове розслідування кримінального провадження стосовно колишнього керівника відділу кримінальної міліції у справах дітей одного з райвідділів міліції області. Правоохоронця обвинувачено у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.367 КК України (службова недбалість).

— Встановлено, що працівник міліції, неналежно виконуючи свої службові обов’язки, не вжив передбачених законодавством заходів щодо розшуку неповнолітньої мешканки Здолбунівського району, місцеперебування якої до цих пір невідоме, — повідомила заступник начальника відділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях прокуратури області Юлія Жигадло. — Факт зникнення дитини було виявлено безпосередньо працівником прокуратури наприкінці жовтня 2013 року, після чого розпочалися активні пошуки неповнолітньої.

Обвинувальний акт стосовно старшого лейтенанта міліції направлений до районного суду для розгляду по суті. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 250 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправних робіт на строк до 2 років, або обмеження волі на строк до 3 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Як вже повідомлялось раніше, 14-річна дівчина ще з березня 2013 року не відвідувала навчання в комунальному закладі "Мізоцька спеціальна загальноосвітня школа-інтернат І-ІІ ступенів". Адміністрація навчального закладу та матір дівчини повідомляли про зникнення неповнолітньої працівникам Здолбунівського РВ УМВС України в області, проте правоохоронцями жодних розшукових заходів вжито не було.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Львівщина: баскетбольний ...

КОМЕНТАРІ