У Рівненській області батько двох дітей проведе 2 роки за ґратами через мобільний телефон

У Рівненській області батько двох дітей проведе 2 роки за ґратами через мобільний телефон

26.12.13 15:09 0 849
У липні 2009 року Рівненський міський суд призначив 28-річному рівнянину Олексію покарання у виді позбавлення волі, яке чоловік відбував умовно. Уже за кілька років він узявся за давнє, хоча й не надто прибуткове ремесло — вчинив неподалік районного відділу міліції грабіж. Трапилося це наприкінці травня 2013 року.

Спершу чоловік зустрівся з товаришами та розпивав з ними в кафе горілку й пиво. Після цього вирішив відвідати шваґра. Пішов туди не сам, а з дружиною та молодшою донькою. В гостях також вживали спиртне. А завершити цей день Олексієві довелося у пошуках охочого купити крадений телефон.

— Олексій з братом дружини Андрієм у той вечір, перш ніж розпрощатись, розпивали пиво, котре придбали в магазині неподалік райвідділку міліції, що на вулиці Петра Могили, — розповів старший прокурор прокуратури м. Рівне Олег Костюк, який підтримував державне обвинувачення в суді. — Коли гроші скінчилися, Олексій наздогнав чоловіка, який вийшов із торговельного закладу з літровою пляшкою пива в руках. 27-річний Юрій, майбутня жертва грабіжника, повернувся зі Здолбунова: там чоловік працює на залізниці. Олексій почав просити в нього кошти на випивку. Той відмовив, однак віддав прохачеві щойно відкритий хмільний напій та попрямував додому. Нетверезий рівнянин вдарив Юрія по голові і коли той упав на асфальт, вихопив з кишені шортів жертви мобільний. Олексій втік з місця кримінального правопорушення і в той же вечір продав телефон знайомому за 50 гривень.

Юрій, опритомнівши, зателефонував до міліції. Цікавим у цій ситуації є той факт, що наступного дня постраждалий зустрів свого кривдника. Уже пізніше стало відомо, що чоловіки проживають у сусідніх будинках та ще й на одній вулиці.

Цього разу суд не був таким поблажливим до нападника. Олексієві за грабіж, вчинений повторно (ч.2 ст. 186 КК України), суд призначив покарання у виді позбавлення волі на два роки.

Прес-служба прокуратури м. Рівне
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ