Наступного року сума соціальних допомог для Волині буде збільшена на 20%

Наступного року сума соціальних допомог для Волині буде збільшена на 20%

27.12.13 13:59 0 740
Під час селекторної наради заступник голови облдержадміністрації Олександр Курилюк доповів, в області не має боргів із виплат державних соціальних допомог. З початку року на виплату державної соціальної допомоги сім'ям з дітьми, малозабезпеченим родинам, інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам, Волинь отримала понад 1 мільярд 400 млн грн, що на 236 млн грн. більше, ніж торік.

В області державну підтримку отримують майже 106 тисяч родин, що виховують дітей, близько 9 тисяч – малозабезпечених сімей, з яких 5, 8 тисяч – багатодітні. Середній розмір допомоги у малозабезпечених багатодітних родинах складає 2,6 тис. грн.

Загалом державною соціальною підтримкою користуються майже 81 тисяча волинських сімей. Сума виплати складає близько 850 млн грн, в тому числі допомоги: у зв’язку з вагітністю і пологами; при народженні дитини; по догляду за дитиною до 3 років; на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування; одиноким матерям; допомога при усиновленні дитини та допомогу дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів.

Олександр Курилюк розповів, що в області майже 14 тисяч волинян отримують соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам. Загальна сума цих виплат становить понад 150 млн грн. Іще більше 32 мільйонів гривень виплачено особам, які проживають разом з інвалідом І чи ІІ групи. Також у повному обсязі в області профінансовано допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Заступник голови облдержадміністрації також зазначив, що на 2014 рік для Волині передбачається збільшити субвенцію з державного бюджету на виплату державних соціальних допомог на 20%.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ