Волинь готує інвестиційні проекти на наступний рік

Волинь готує інвестиційні проекти на наступний рік

27.12.13 17:22 0 749
Попередні підсумки виконання завдань з розвитку регіонів у 2013 році та перспективні плани на наступний рік, а також запровадження кращих практик з питань життєзабезпечення громадян – такі питання розглядалися під час розширеної колегії Мінрегіонбуду.

Перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Башкаленко, доповідаючи про окреслені питання, зазначив, що в області сформований узагальнений перелік інвестиційних проектів на наступний рік загальною вартістю близько 300 мільйонів гривень, які пропонуються до фінансування за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку.

Він також повідомив, що, окрім цього, розроблено техніко-економічне обґрунтування 13 проектів розвитку малих міст та сільських територій, для реалізації яких залучатимуться кошти під державні гарантії.

Олександр Башкаленко також зазначив, що у рамках Загальнодержавної цільової економічної програми розвитку промисловості подано на погодження іще 3 масштабних інвестиційні проекти. Це: створення господарства з розведення риби потужністю 2000 тонн на рік в с.Оконськ Маневицького району; будівництво цеху з оздоблення тканин у Луцьку та будівництво шахти № 10 у Нововолинську. Реалізація цих проектів додатково залучить в область 1,5 млрд грн інвестицій.

Перший заступник голови облдержадміністрації також поінформував, що Волинь має намір активно розвивати таку нову галузь, як виробництво біоетанолу із зернових культур. Потенційним інвесторам запропоновано 8 земельних ділянок для будівництва заводів з виробництва біоетанолу з кукурудзи.

Також, зазначив Олександр Башкаленко, визначено кілька ділянок державної та комунальної власності, що розташовані неподалік автомагістралей, які, можуть бути запропоновані для розміщення оптових ринків сільськогосподарської продукції. Для аграрної Волині це – також перспективний напрямок розвитку.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі хай зимові ...
Наступна новина: На Львівщині торгові ...

КОМЕНТАРІ